CAZINSPORTVIJESTI

Izačićki trojac: Asmir Halilagić, Armin Aličić i Adis Abdić briljirao na popularnoj utrci Krajiška zmija održanoj u Cazinu

Adrenalinski spektakl, popularnu utrku Krajiška zmija, održanu jučer, 14. 8. 2022. u Cazinu, pratio je veliki broj gledalaca.

Na utrci je briljirao izačićki trojac: Asmir Halilagić, Armin Aličić i Adis Abdić.

U svojim kategorijama osvojili su:

  • Adis Abdić 1. mjesto
  • Armin Aličić 2. mjesto
  • Asmir Halilagić 3. mjesto

Dana 14. augusta u Cazinu je održan popularna utrka automobila „Krajiška zmija“. Ova brdska utrka od hotela Sedra do Ostrošca okupila je čak 72 takmičara iz sedam država Evrope.

Gledaoci su mogli uživati u ljepoti automobila, svakom startu, manevrisanju stazom, brzini koju postižu što u konačnici znači kvalitetan i cijenjen sportski događaj na ponos Cazina i cijele Krajine…

Ovo je ujedno utrka koja se boduje za prvenstvo Centralno – evropske zone i prvenstvo susjedne Hrvatske, ali ne i za šampionat BiH jer, kako doznajemo, on nije raspisan zbog sukoba entitetskih saveza. Među takmičarima su i domaći koji zbog toga nastupaju za klubove drugih država. No to je priča za neke druge prilike, koja zahtijeva odgovore do kojih danas nismo došli.

Ova cazinska utrka je jedina utrka koja se održava ove sezone u BiH i to zahvaljujući entuzijastima i ljubiteljima automobila.

Čestitke našim Izačićanima na izvanrednim rezultatima.

FOTO: Jasmin Halilagić

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button