VIJESTI

Šeherzada Delić među top tri najbolje političarke…

U Izazovu “Koji si izbor Top tri političarke: Kutlešić ili Gandi?” gdje su se “okušale” dvije šarmantne dame, urednica Alternativne televizije Tatjana Brestovac i osnivač i urednik portala „COOL MAMA“ Željka Gajić čitaoci portala atvbl.com su presudili glasajući za Snežanu Kutlešić Stević (63% od ukupnog broja glasova), a koju je u svojoj TOP 3 listi najboljih političarki predložila Željka Gajić, dok su drugo mjesto odnijele Julija Timošenko i Šeherzada Delić.

Svijet se i ne može pohvaliti sa bogznakako dominantim damama u svijetu politike koja se i 2018. naziva muškim poslom u kojem su žene tretirane često kao „fikusi“ (cit.).

Žene će reći da je ipak važniji kvalitet, dok je kvantitet za one sa jeftinijim kartama.. A, šta konkretno dvije među njima – Tatjana Brestovac, urednica Alternativne televizije i Željka Gajić osnivač i urednik portala „COOL MAMA“ misle o politici kada su žene u pitanju i koje su tri najbolje političarke? Tatjana i Željka su se brzo nametnule vlastitim intelektualnim sposobnostima i nezanemarivim šarmom svaka u svojoj branši, a kako su se snašle u formatu Izazova, odlučiće čitaoci portala Alternativne televizije u FB anketi.

Željka Gajić: Legendarni citat Borisa Dvornika “Neću politiku u svoju butigu!”  iz serije “ Velo misto “ oduvijek je bio moj moto  iako datira od prije mog rođenja. Kako sam dobila zadatak da izaberem tri najzanimljivije političarke,  eeee to već nisam mogla da odbijem. Pokušaću apolitično da budem politički korektna i predstavim  TOP tri dame u politici koje su pobrale moje simpatije:

1.Snežana Kutlešić Stević – majka, prijatelj, doktorica koju pacijenti obožavaju. Zašto Snežana ? Kao odbornica veoma je aktivno učestvuje u radu Skupštini grada Banjaluka, te za razliku od većine odbornika ne spava na sjednicama i ne skriva se.  Osim što je uvijek besprijekorno dotjerana, nasmijana i plijeni energijom koja razoružava, poznata je po tome da voli da pomaže, a naaaajviše je od svih nas uradila za osobe sa invaliditetom od kojih su mnogi digli ruke. Snežana im vraća dostojanstvo, promoviše ih, unapređuje im kvalitet života, organizuje modne revije,  terapeutsko ronjenje i td. Sa posebnom pažnjom bavi se i djecom sa posebnim potrebama. Priznajte da vas malo grize savjest kad vidite da se ipak može svijet promijeniti. Ostaće bar kod mene upamćena kao političarko kojoj je stalo do ranjivih kategorija.

2.Julija Timošenko (za koju često napravim lapsus pa kažem Ševčenko, nakon čega slijedi prevrtanje očima od strane muškog roda je navodno radi o poznatom košarkašu – pardon fudbaleru). Ja tu i ne vidim neku grešku  jer oboje su iz Ukrajine. Zašto Julija ? Vikipedia kaže da je Julija bivša premijerka Ukrajine (čak dva puta je bila premijer) koja je nažalost završila u zatvoru zbog zloupotrebe položaja. Dok se advokati bave njenom odbranom danas je na mojoj  top listi i to zbog frizure.  Specifična  “ debela ”  pletenica koja se proteže skoro do čela obilježila je ovu političarku. Osim pletenice,  Julija je uvijek obučena elegantno i podsjeća na likove iz Ane Karenjine.

Na trećem ali ne manje bitnom mjestu nalazi se dama iz Bihaća, Šeherzada Delić. Zašto Šeherzada? Održala je kako mnogi kažu  “Najbolji poslijeratni govor” upućen kolegama političarima kao kritiku na neodgovorno ponašanje prema građanima. Da li je bila iskrena ili ne nije moje da sudim, ali kritičko mišljenje je nešto što je jako potrebno našem mentalitetu. Šeherzada predstavlja intelektualce i sama je profesorica u Gimnaziji u Bihaću. Omiljena je među svojim đacima i sugrađanima. Nadam se da će biti inspiracija još nekim svojim kolegama i koleginicama u politici!

Tatjana Brestovac:  Definitivno najteži izazov do sada. Izbor nije prevelik, a koga god da izaberem, ispašću ultra feminista. A šta da se radi.

1. SONJA GANDI Kratko i jasno- žena kojoj je politika ubila supruga, a nije odustala od svojih principa. Istina, sa čela Kongresne stranke se povukla krajem prošle godine, ali samo da bi je naslijedio njen sin. Žena, majka, političarka.

2. ANGELA MERKEL Kako izdvojiti top 3 političarke bez Merkelove?! Tvrd orah izvana, nježna duša iznutra. Prva žena na mjestu njemačkog kancelara. Genijalna i talentovana. Doduše, ono što me kod nje najviše fascinira je to da je možda jedina žena na planeti koja zagovara štednju :) 

3. MARGARET TAČER Čelična lejdi je muškarce širom Britanije dovela u red. I danas se priča o njenom rigoroznom pristupu navijačkoj populaciji. I ona je prva žena koja je sjela na čelo svoje države pa je, ako ništa, utabanala put nasljednicama, pa Britaniju opet vodi žena. 

Čiji vam se izbor više dopao i bliži je vašem mišljenju, Željkin ili Tatjanin. Glasati možete na ovom linku do utorka 25. septembra.

Atvbl.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button