BIHAĆVIJESTI

Za Osnovnu školu Brekovica gradska uprava Bihaća izdvojila 380.000 KM

Obrazovne ustanove na području grada Bihaća u fokusu su rada gradske administracije u protekle tri godine i zahvaljujući podršci Gradskog vijeća Bihać i gradonačelnika Bihaća izdvojeno je 873.000 KM za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju školskih objekata, sportskih dvorana, igrališta, te nabavku neophodne opreme za odvijanje nastave.

I u 2016.godini gradska uprava Bihaća na zahtjev bihaćkih osnovnih i srednjih škola, izdvaja sredstva za sanaciju i uređenje učionica i nabavku neophodne opreme za kvalitetnije održavanje nastavnog procesa. Jedna od posljednjih aktivnosti gradske uprave Bihaća realizirana je u Osnovnoj školi Brekovica , gdje je sredstvima grada Bihaća obnovljeno nekoliko učionica i postavljen novi pod.

„ Osnovna škola u Brekovici sa svojom područnom školom u Srbljanima jedna je od najvećih u našem gradu i gradska uprava Bihaća do sada je za potrebe učenika i nastavnika ove škole izgradila novu zgradu područne škole u Srbljanima vrijednu 120.000 KM, počeli smo gradnju sportske dvorane u područnoj školi Srbljani vrijednu 150.000 KM , te nabavila dva vozila za potrebe nastavnika i učenika. U ovoj godini budžetom je planirano 70.000 KM za nastavak izgradnje sportske dvorane i to su zaista velika ulaganja u ovu školu „- kazao je gradonačelnik Galijašević, zahvalivši direktorici Amri Ćehajić, na dosadašnjem uspješnom vođenju ove obrazovne institucije.

Sredstva u budžetu grada Bihaća osigurana su za stipendiranje studenata, poklon pakete bihaćkim prvačićima, a veliki broj projekata i aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola dobio je novčanu i materijalnu podršku Gradske uprave Bihaća.

Zahvaljujući sredstvima grada Bihaća izgrađene su područne škole u Maloj Peći i Srbljanima, osigurana su sredstva za uvođenje grijanja u OŠ «Izačić», rekonstruisana su i obnovljena sportska igrališta pri osnovnim školama Orašac-Kulen Vakuf, Vikići, Gornje Prekounje i Harmani I. Postavljena je i nova fasada u školama Harmani I i Ripač, izgrađena je sportska dovrana OŠ «Orašac», uvedeno je grijanje u područnu školu Golubić, a sredstva su osigurana za sanaciju krova Mašinsko-saobraćajne srednje škole. Grad Bihać osigurao je i sredstva za obnovu Gradskog vrtića Park, kao i sredstva za rad nekoliko privatnih vrtića u Bihaću. Svi pobrojani projekti uz besplatan prijevoz učenika srednjih škola potvrda su da je ulaganje u obrazovanje Gradske uprave Bihać najbolja investicija i garant uspjeha mladih generacija.

Za Osnovnu školu Brekovica gradska uprava Bihaća izdvojila 380.000 KM

Posted by GRAD BIHAĆ on Freitag, 11. März 2016

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button