Vijesti

POLJOPRIVREDNIK KAKKVOG ĆETE RIJETKO SRESTI… (FOTO)

Ako bismo mu tražili konkurenciju, na području USK-a, pa i šire, teško bi je našli. Osman Halkić primjer je mladog vrijednog poljoprivrednika kakvi se rijetko susreću.

Osman se naprosto saživio sa poslom kojeg obavlja. Promatrajući ga na imanju, u polju u obavljanju svakodnevnih radnih zadataka, stiče se utisak da sve što radi, radi sa ljubavlju, zadovolstvom i uživanjem.

U potpunosti je posvećen poslu, uvijek vedra duha, nasmijan i spreman na razgovor. Taj čovjek kao da ne osjeća težinu i obaveze koima se svaki poljoprivrednik nosi. Rad na prvi pogled doživljava kao vrstu relaksacije, igre ili zabave.

Obaveze u polju na sjetvi, žetvi i berbi, kao ni obaveze oko tova junadi kojih u štali ima 10-tak, ne sprečavaju Osmana da svako malo pripremi roštilj, okrene ražanj i uz bihaćki preminger, u hladovini svog imanja, okrijepi se sa svojim društvom.

Ljubitelj je svih domaćih životina, na imanju ih ima mnogo i uvijek nađe vremena za igru s njima.

Osman zna živjeti život i očit je primjer koji nam govori kako za to nije ptrebna ni Njemačka ni daleka Amerika, za one sa voljom i znanjem dovoljna su i bosanska dobra.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button