MuzikaVIJESTI

Mehlem za srce i dušu – sat vremena sevdaha uz Enesa Velića i Hasiba Murtća

Sevdah je lijek za srce i dušu, aspirin za sve vrste bolova – naročito ljubavnih i jedini prirodni antibiotik koji uspješno ubija i bori se protiv najezde mikroba u vidu naprasnog turbo-folka pri tom ostavljajuć pozitivne nus pojave i izliječenu dušu svom konzumentu.

Istinski sevdaholjupci sigurno nikad neće propustiti priliku, pruži li im se, da uživaju u čarima trenutaka koje im vrhunski interpretatori sevdalinke mogu prirediti, pa evo, za iste donosimo jedan video zapis u kojem imaju priliku provesti lijepe trenutke uz lijepe sevdalinke.

Riječ je o zabavnoj emisiji RTV Cazin – “Četvrta noć” u kojoj je, ovaj put, uz druženje sa Enesom Velićem (harmonika) i Hasibom Murtićem (interpretator sevdalinke), navedena televizija svojim gledaocima priredila nesvakidašnje i nezaboravne tenutke.

O Enesu Veliću Krigeru manje više sve nam je dobro poznato, u par navrata bio je temom naših priloga – ukratko rečeno riječ je o vrsnom muzičaru, čovjeku koji obilježava cazinsku muzičku scenu, međutim,
sevdaliju Hasiba Murtića – vokalnog solistu i njegove interpretacije, mnogi nisu imali prilikuupoznati i slušati, barem kada su u pitanju mlađe generacije, pa evo prilike.

Pvu pjesmu “Prsten mi vrati nevjernice” Hasib je snimio daleke 1974. godine. Da ne duljimo, pogledajte video prilog ispod, upoznajte bolje ovog sevdaliju i uživajte u njegovim interpretacijama…

Prsten mi vrati nevjernice…

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button