HumanostVIJESTI

NAKON JUČERAŠNJE TUGE, ZAHVALJUJUĆI FAHRI I DOBRIM LJUDIMA KENO DANAS PONOVO SRETAN ČOVJEK

KAD SE DOBRI LJUDI SLOŽE…

Jučerašnji dan za Kenu Bunića, vrijednog momka iz Vikića, bio je, najblaže rečeno, jedan od težih dana u životu – dan tuge.

Naime, Keno je jučer izgubio svog ljubimca, konja sa kojim je djelio dobro i zlo, marljivo svakodnevno zarđivao, koliko bi se zaraditi dalo, kako bi pokrpao kućni budžet svoje mnogočlane porodice.

Jućer ujutro, kada je u štali zatekao nepomično tijelo svog ljubimca, na Kenu se sručila sva tuga ovoga svijeta, srce mu je zadrhtalo, osmijeh nestao, u prsa se neka težina sjatila.

Pored tuge za velikim gubitkom, mislio je ovaj kršni momčić kako, i hoće li uopšte moći, kupiti sebi kakvo zamjensko konjče.

A onda je Fahro Bunić, njegov rođak i nama svima dobro poznat lik, ništa ne prepuštajuči slučaju, odmah krenuo u akciju.

U blic akciji Fahro je jučer, zahvaljujući ljudima velikog srca, prikupio cca. 3.000 KM, a već danas Keno je dobio novog ljubimca.

Vratio je Fahro, uz pomoć dobrih ljudi, ponovo osmijeh na Kenino lice. Ima li za čovjeka vrijednijeg djela? Kako Fahro kaže, i ne misli stati na tome, namjerava akciju nastaviti kako bi Keninom ljubimcu obezbijedili i što prikladne štalice.

Sretno!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button