NOVOSTI

Na Štrbačkom buku od 8.-10. juna snimat će se holivudski film

Nacionalni park Una mjesto je gdje u narednim danima počinje snimanje holivudskog filma. Universal Studios već je započeo s postavljanjem seta, gdje će se snimati određene sekvence, i to prije svega na lokaciji Štrbačkog buka, potom nizvodno do lokacije “dvoslap” u Lohovu kod Bihaća.

Snimanje kreće od 8.-10. juna.

No, riječ je o prvom dijelu, najvjerovatnije će se nastaviti u narednom periodu. Ovu informaciju za N1 je potvrdio direktor Nacionalnog parka Una, Amarildo Mulić, koji je istakao kako i u ovom kontekstu, snimanja filmova, avanturističkih scena, Nacionalni park postaje atraktivan.

“Nije prvi put da je Nacionalni park Una izvor inspiracije za mnoge. Nedavno su strane televizije (francuske, njemačke) snimale dokumentarce, slično su ranije snimali BBC, kao i nizozemske televizije. Sada je to Universal Studios. Ovo je ogromna promocija Nacionalnog parka Una, ali i promocija BiH”, istakao je Mulić.

Direktor Nacionalnog parka Una, Amarildo Mulić, nije mogao za sada reći konkretno o kakvom filmu je riječ, niti ko će biti glavna uloga.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button