VijestiVikići, Izačić

Od zgarišta do krova nad glavom – radovi na kući za porodicu Halilagić

Gotovo je sigurno, što je i najbitnije u ovoj tužnoj priči sa sretnim ishodom, da će porodica Hasiba Bikca Halilagić zimu dočekati sa krovom nad glavom, u vlastitom toplom domu.

U ranim jutarnjim satima 30. aprila 2016. godine iznenadni požar progutao je stambeni objekat porodice Halilagić i ostavio je na uliici, bez igdje ičega. Zahvaljujući široko pokrenutoj društvenoj akciji kako bi se porodici Halilagić pomoglo, te saosjećanju i odazivu dobrih i humanih ljudi, u veoma kratkom roku, na zgarištu starog objekta iz pepela je nikao novi.

Završena je krovna konstrukcija, radovi su se preselili u unutrašnjost, a dinamiku istih diktira više faktora, počev od priliva financijskih sredstava, vremenskih uvjeta… do slobodnog vremena ljudi koji su volonterski angažovani na realizaciji i rješavanju stambenog problema porodice Halilagić.

Tim povodom, o dinamici izvođenja radova oglasio se i glavni koordinator i vođa akcije ispred Savjeta MZ Izačić – predsednik građevinskog odbora Jasmin Halilagić, te se ispred građevinskog odbora zahvalio svim ljudima koji pomažu.

Poštovani učesnici izgradnje kuće Hasiba-Bikca želim vam prenijeti nekoliko informacija oko dinamike radova.

S obzirom da je sezona rada pa smo svi zauzeti nisam imao vremena pisati o svakodnevnim aktivnostima oko izgradnje kuće, pa bih se prije svega u ime familije Hasiba i građevinskog odbora želio zahvaliti svima koji su pomogli i još pomažu te ne zamjerite što želim imenovati pojedine kao što je Ibrahim Baja Delic koji je dao i donio donaciju od igraca kluba ASKÖ FC Diamant Linz, Dilvad Halilagic dao i donio od Bosanskog kluba MERAK iz Göppingen, Ismet Mahmutovic koji je poslao pare iz Kanade, radnicima firme MTD Bio iz Slovenije gdje rade naši Osman Dizdarevic Edin Halilagic i ostalim ljudima koji pomažu, a koje ću imenovati ako Bog da nakon završetka kuće.

RADOVI: Krov završen-hvala Hajrudin Tahirovic za halal usluge lima i Limometal Cazin na razumnoj cijeni, Razvod vode i kanalizacije završeno-hvala Asmir Asko Halilagic, iskopano za septičku-hvala Dzevad Halilagic, falila balkonska vrata -hvala Besim Susic, falilo ljepila i stiropora za unutarnje zidove-hvala Halko Cazin i Nekretnine Pelex Cazin, frižider još ne treba-hvala Viso-indira Rekic… i tako uz vašu pomoć i dobru organizaciju radovi idu polako prema, ako Bog da, završetku…

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button