TurizamVijestiVikići, Izačić

Popodne uz fijaker i ate ljepotane – Zlatka i Bećara (FOTO)

Nekad su našim drumovima i sokacima milili ati i zaprege. Nažalost, ta slika gotovo da je isčezla. Danas u našim sokacima rijetko moženo susresti i pješaka, o zapregama da i ne govorimo. Automobili i üpljoprivredni strojevi preuzeli su primat, čovjek ponekad ima utisak, zbog grobne tišine, da se život u našim sokacima ugasio.

Al eto, na našu sreću, uvijek se nađe neko da prkosi vremenu u prostoru, neko ko pokušava uvesti malo živosti u naše “lipo misto”, neko ko pokušava razbiti monotoniju naših, može se reći, letargičnih i učmalih životnih navika, koje prijete da nas progutaju.

Zato danas ovakve slike sa naših ulica predstavljaju pravu atrakciju i unikat. Pravo zadovoljstvo bilo je družiti se nekoliko trenutaka sa  prerasnim atima – Zlatkom i Bećarom te fijakerom u vlasništvu Samira Aličića.

Neki su imali priliku i osjetiti kako to izgleda vožnja fijakerom na relaciji Izačić – Sušići – Vikići – Čavnik i nazad, za cijenu usluge nismo pitali, ali, ukoliko želite osjetiti čari vožnje fijakerom (kočijom), pozovite Samira Aličića, dobit ćete sve potrebne informacije, uz to željenu relaciju odaberite sami..

Aličić, kako nam reče, sa fijakerom ima i ozbiljne poslovne planove. Neki su već u fazi realizacije (saradnja sa Nacionalnim parkom Una i Nacionalnim parkom Plitvička jezera), a neki još u pripremi.

Evo i nekoliko lijepih fotografija u prilogu koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Invalid Displayed Gallery

 

 
VEZANII ČLANCI:

Fotografije koje će vas ostaviti bez teksta

Izačić: Unikatno, gotovo nestvarno i nerealno, kao iz neke lirsko-epske romanse

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button