VIJESTIVikići/Izačić

Akcija hvatanja pasa lutalica na području MZ Izačić – petak 18. 12. 2015.

Na području cijele MZ Izačić u kordinaciji sa Veterinarskom stanicom Bihać, a u organizaciji Savjeta na čelu sa predsjednikom – gospodiom Rasimom Milom Islamovićem, u petak, dana 18. 12. 2015. godine, planirana je akcija hvatanja pasa lutalica.

Očekuje se učešće mještana svih naselja sa područja mjesne zajednice kako bi se zajedničkim snagama rješio ovaj veliki problem s’ kojim kuburimo već dugi niz godina, kaže predsjednik Islamović.

Doista, i radi se o velikom problemu pa bi smo ovu akciju svakako trebali svi podržati.

Svakako radi se o ozbiljnom problemu u čije rješavanje se moramo svi uključiti, ne čekati da se desi neko zlo, koje može rezultirati i tragičnim posljedicama, pa tek onda djelovati. Najugroženija su djeca kod koje preovladava strah i nesigurnost, a čopori pasa odašilju i ružnu sliku iz našeg Izačića i Vikića, koju svi skupa možemo promijeniti na ljepše.

Putnike prolaznike ili pak namjernike, koji se ciljano upute za Vikiće kako bi krišom iz auta, bezdušno, izbacili i odbacili vlastitog psa ili štenad, bez ustezanja, treba prijaviti i uskratiti im gostoprimstvo.

Do sada smo bili pasivni i nezaiteresirani za jedan (navedeni) od uzroka problema sa psima lutalicama. Dešavalo se da smo imali priliku vidjeti i registrovati osobe koje odbacuju iste ali nismo snašli shodno da na odgovarajući način i reagujemo.

Svi se nadamo da će se problem uspješno riješiti, a u buduće i sam naš odnos prema nastanku problema.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button