BIHAĆKultura/UmjetnostVIJESTI

Održan koncert slovenskog vokalnog sastava “Perpetuum Jazille”

U organizaciji Kulturnog centra Bihać sinoć je na gradskom trgu u sklopu Festivala scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto održan koncert vrhunskog slovenskog vokalnog sastava “Perpetuum Jazille”. Nastup ansambla svjetske reputacije nadaleko poznatog po fantastičnim izvedbama jazz vokalnih pjesama oduševio je Bišćane koji su dva sata uživali u vrhunskim izvedbama domaćih i svjetskih hitova.

„Večerašnji nastup gostiju iz Slovenije i naših domaćih muzičkih znalaca potvrda je da naš Bihać živi i da smo i pored svih nedaća pokazali da ovaj grad neće prestati živjeti i da ćemo kroz ovakve i slične događaje tokom cijelog ljeta poslati sliku Bihaća kao poželjne turističke destinacije“ – kazao je prije koncerta bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, čestitavši organizatorima na kvalitetnom programu ovogodišnjeg Festivala.

Nastupu gostiju iz Slovenije prethodio je interaktivni zabavni program za malu i veliku djecu sastava “Triko Cirkus Zagreb”, izložba fotografija Vrijeme migracija”, inspirativne fotografkinje Bišćanke Lenke Samardžić, te nastup Muzičke omladine Bihaća i grupe Jall Aux Yeux.

Programski sadržaj Festivala nastavlja se večeras u srijedu 26. juna 2019. godine sa predstavom Bosanska kraljica” – višestruko nagrađivana monodrama Marice Petrović u sjajnoj izvedbi Teatra Kabare Tuzla ( 21:00 sat Kulturni centar), te promocijom knjige Sulejmana Kupusovića “Gospodo Bosanci i ostali, debelo smo zaostali” ( Muzej AVNOJ-a 19:30 sati).

Ovogodišnji Festival obilježiti će 11 predstava, od kojih su dvije dječije, brojne izložbe, promocije knjiga, projekcija filmova. Kroz festival su do sada izvedene 304 predstave, a publici su se predstavili glumci iz Slovačke, Italije, Amerike, Turske, Austrije, Češke i zemalja okruženja.

Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.

Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button