VijestiVikići, Izačić

SLIKE KOJE NE TAMNE: VIII. C 1978./79. ŠKOLSKA GODINA

Na fotografiji su učenici VIII. C razreda (nažalost neki više nisu među živima) nekadašnje područne Osnovne škole Ahmet Fetahagić Izačić, školske 1978./79. godine.

Kažu da drugarstva i prijateljstva koja sežu iz osnovnoškolskih i srednjoškolskih klupa, te ona iz vojničkih dana, najduže traju i da se nikad ne zaboravljaju.

Vjerujemo da je to tako, a nas je na objavu ove fotografije ponukalo nekoliko e-mailova i usmenih prijedloga u kojima nas nekadašnji drugari iz osnovne škole zamoljavaju da pokušamo organizovati susret i druženje generacije koja je školske 1978./79. godine završila osmi razred u Osnovnoj školi Ahmet Fetahagić u Izačiću.

Naravno, ovo se odnosi i na sve one drugare koji su pali u prethodnim razredima, što je bio razlog da zajedno ne završe osmi razred, već nešto kasnije sa mlađom generacijom.

U posjedu smo imali fotografiju VIII. C, koju smo i objavili, a ukoliko neko posjeduje fotografiju VIII. A zamoljavamo ga da nam istu pošalje na e-mail urednistvo@vikici.net.

Odjeljenje B, vjerovatno se sjećaju svi učenici generacije o kojoj je riječ, raspodjeljeno je u A i B odjeljenje.

Molimo sve one koji su zainteresirani za susret i druženje, da putem gore navedenog e-maila, u komentarima na stranici ispod članka, ili u kommentarima na Facebook stranici, predlože termin koji bi im najviše odgovarao za susret: npr. neki vikend u maju, ili pak u junu, julu ili augustu…

Lijep pozdrav.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button