Crna hronikaVIJESTIVikići/Izačić

Sumnja u zvaničnu verziju smrti Mehure Handanovića: MUP USK putem Interpola obavijestio policiju u Hrvatskoj o nalazu obdukcije

Za ne povjerovati, ljekar u Karlovcu – Hrvatska, 31. oktobra 2022. utvrdio je prirodnu smrt našeg mještanina Mehure Handanovića, a patolozi Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać u grudima mu pronašli metak!

Prema nalogu tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, u četvrtak, 3. 11. 2022., obavljena je obdukcija tijela Mehure Handanovića (55) iz sela Vikići kod Bihaća, koji je, kako se ispostavilo, najvjerovatnije umro nasilnom smrću.

Riječ je o svojevrsnom preokretu u istrazi o smrti Handanovića, za kojeg je ljekar u Hrvatskoj utvrdio da je umro prirodnom smrću 31. oktobra u 9.20 sati u mjestu Sadilovac, općina Rakovica.


Nađena povreda


Istragom u Bihaću se, kako nam je nezvanično potvrđeno, došlo do saznanja da je Handanović imao ranu usljed djelovanja vatrenog oružja te da mu je, najvjerovatnije, pucano u leđa.


Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK, potvrdio je za „Avaz“ da je Interpol Hrvatske obaviješten o rezultatima obdukcije.
– Prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, na Patologiji su bili prisutni naši policijski službenici zbog obdukcije tijela navedene osobe.


Sačinjeni su određeni zapisnici te je, putem Interpola, a prema nalogu tužioca, obaviještena policija u Republici Hrvatskoj. To su radnje koje smo mi završili kao policija. S obzirom na to da se to desilo u Republici Hrvatskoj, mi nismo ništa dalje poduzimali što se tiče istrage. Svi zapisnici će biti dostavljeni policiji Republike Hrvatske – kazao je Dželalagić.

Naš mještanin, 55-ogodišnji Mehura Handanović, navodno je umro prirodnom smrću 31. oktobra u susjednoj Hrvatskoj u mjestu Sadilovac, općina Rakovica, u Karlovačkoj županiji, međutim, obdukcijom je ustanovljeno da je Mehura ubijen iz vatrenog oružja.

Nepoznati ubojica pucao  je i usmrtio Mehuru najvjerovatnije sa leđa.

Mehura  je radio na farmi muznih krava  “Pro Milk” u Sadilovcu, a navodno je umro  31. oktobra u 9.20 sati.

Prirodnu smrt je utvrdio ljekar mrtvozornik, ali na traženje porodice  na Odjelu patologije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću urađena je obdukcija i utvrđeno je da je Mehura  ubiijen iz vatrenog oružja.

Patolozi su  metak pronašli u tijelu ubijenog u predjelu grudnog koša..

Dženaza i ukop  Mehuri obavljeni su u nedjelju,  4. novembra 2022.,  u Vikićima  na mezarju Hrust – Sušići.

Mehura je  14 godina  radio na farmi muznih krava “Pro Milk” koja je ranije bila u vlasništvu KIM-a, odnosno Dukata. 

Bio je vrijedan, porodičan čovjek, nesklon sukobima, koji, kako mještani vole reći, ne bi ni muhu zgazio.

Svakodnevo je Mehura išao na posao i vraćao se kući.

Iza Mehure je ostala supruga, sin i dvije kćerke.

U firma “Pro Milk” nekoliko je zaposlenih radnika iz Vikića

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button