Crna hronikaMuzikaVIJESTI

Evo šta o odlasku “kralja” narodne muzike kažu: Halid, Šemsa, Bosanac…

Legenda i “kralj” narodne muzike Šaban Šaulić, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj 17. 2. 2019. godine, izgubio je život, a njegova smrt potresla je ljubitelje narodnog melosa na području svih država bivše Jugoslavije.

Bio je omiljena osoba, kako među svojim obožavateljima, tako i među estradnim kolegama, a evo šta neki od nji kažu o njegovom odlasku na vječni počinak.

“Najpopularniji bh. pjevač Halid Bešlić bio je potresen pogibijom Šabana Šaulića.

– Upravo su mi javili da je moj Šaban poginuo. Ne mogu da vjerujem – kazao je za “Avaz” Bešlić.
– Suvišno je bilo šta reći. Bio je dobar čovjek i pjevač – kratko je rekao Bešlić.

– Čula sam da ga nema više i ne mogu vjerovati. Jeza me ne prolazi otkad sam čula da nas je napustio naš dobri Šaban. Grozno se osjećam, ulazila sam nekoliko puta na portale ne bi li pročitala da je to bila lažna vijest, ali, nažalost, poginuo je. Bio je dobar čovjek i nikome nije želio loše, nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Šemsa Suljaković za „Avaz“.

– Ovo je strašno, ne mogu vjerovati šta se desilo. Nevjerovatna mi je pomisao da je stradao i da ga više nema. Neka mu je laka zemlja, ostali su iza njega veliko djelo i najbolje pjesme – poručio je Dragan Stojković Bosanac, poznati kompozitor, producent i harmonikaš za „Avaz“.” 

Laka ti crna zemlja legendo, otišao si ali su tvoje pjesme zauvijek ostale.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button