BiHBIHAĆ

TRENUTNO NA GP IZAČIĆ I OSTALIM GP…

Stanje na cestama 14. 06. 2020. u 16.30 sati

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG). Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 do 40 minuta.

S obzirom da u poslijepodnevnim satima meteorolozi najavljuju padavine, te da je za područje naše zemlje upaljen žuti meteolarm, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

U toku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za saobraćaj zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, a na tim lokacijama saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Kamensko na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

BIHAMK

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button