VIJESTIVikići/Izačić

Aktivnosti na rješavanju problema nepreglednosti na 3 raskrsnice u Vikićima

Ranije smo već pisali o aktivnostima predsjednika Savjeta MZ Izačić – gospodina Rasima Islamovića, koje je pokrenuo kako bi se riješio gorući i veliki problem s kojim kubure mještani Vikića.

Riječ je o tri nepregledne raskrsnice na regionalnoj cesti kroz Vikiće: u Sušićima, kod trgovine Rekić i na Čavniku kod kuća Šabića i Beganovića.

Uključivanje u saobraćaj na ovim raskrsnicama, zbog nepreglednosti, vrlo je problematično i rizično, a do sada je zabilježeno i nekoliko saobraćajnih udesa.

Gospodin Islamović prošle godine uputio je dopis i zahtjev Gradu Bihaću i JU Zavod za prostorno uređenje Bihać, kako bi nabavili i postavili odgovarajuća saobraćajna sferna ogledala, čime bi ovaj problem bio riješen.

Sukladno pokrenutim aktivnostima, danas su stručne osobe iz JU Zavod za prostorno uređenje zajedno sa predsjednikom Islamovićem obišle teren i na licu mjesta se uvjerile i upoznale sa problemom, te najavile njegovo skoro rješavanje.

Otklanjanje ovog problema puno bi značilo za mještane Vikića, a i za sve one koji saobraćaju ovom regionalnom cestom, pa aktivnosti na istom vrijedne su pomena i pohvale.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button