SportVijesti

Amel Tuka plasirao se u finale Evropskog prvenstva

Naš atletičar u polufinalnoj utrci osvojio je drugo mjesto. Trčao je u grupi 2, a sa njim su bili Marcin Lewandowski (Poljska), Elliot Giles (Velika Britanija), Jacop Lahbi (Italija), Daniel Andujar (Španija), Andreas Bube (Danska), Benedikt Huber (Njemačka) i Charles Grethen (Holandija).

Tuka je kroz cilj prošao s istim vremenom kao i Lewandowksi, ali je prvo mjesto pripalo Poljaku. Oba trkača kroz cilj su prošla sa vremenom 1:47:16. Treći je bio Britanac Elliot Giles sa vremenom 1:47:31.

U finale su se plasirali Marcin Lewandowski (Poljska), Amel Tuka (BiH) i Elliot Giles (Velika Britanija) iz grupe 2 te Adam Kszczot (Poljska), Pierre-Ambroise Bosse (Francuska), Thijmen Kupers (Holandija), Giordano Benedetti (Italija) i Alvaro de Arriba (Španija) iz grupe 1.

Grupa u kojoj se takmičio Tuka bila je znatno sporija pošto su iz grupe 1 čak četiri trkača imala bolje vrijeme od Tuke i Lewandowskog. Tamo je prvi bio Kszczot sa vremenom 1:46:32, a pratili su ga Bosse (1:46:45), Kupers (1:46:61) i Benedetti (1:46:74) koji su imali bolje vrijeme od vodećeg dvojca grupe 2.

Finalna utrka je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 18:30 sati.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button