BIHAĆKorona virusObavijesti/OglasiUSKVIJESTI

Važna obavijest direktora Kantonalne bolnice u Bihaću povodom koronavirusa

Na temelju odredbi iz naredbi federalnog i kantonalnog kriznog štaba koje se odnose na sprečavanje pojave i poduzimanja mjera sprečavanje i ranog otkivanja slučajeva bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) obavještavam Vas o sljedećem:Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

1. SVI PACIJENTI IZ DOMOVA ZDRAVLJA SA TEŽOM KLINIČKOM SLIKOM KOJA UPUĆUJE NA INFEKCIJU KORONAVIRUSOM( COVID-19) UPUĆUJU SE NA ZARAZNI ODJEL UZ OBAVEZNU PRETHODNU NAJAVU DOLASKA( kontakt telefon: 037-318-867)Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

2. Strogo se zabranjuju sve posjete u Bolnici;

3. Nalaže se načelnicima svih organizacionih jedinica da maksimalno rasterete posteljne kapacitete u organizacionim jedinicama kojima rukovode;

4. Ukida se rad liječnika Kantonalne bolnice u vanbolničkoj konsultativno-specijalističkoj zaštiti u svim domovima zdravlja na području USK-a;Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

5. Ukida se rad u bolničkoj konsultativno-specijalističkoj zaštiti u specijalističkim ambulantama izuzev u slučajevima kod kojih nije okončan postupak liječenja, a isti će se obavljati isključivo prema utvrđenom i dogovorenom prijemu ljekara iz primarne zdravstvene zaštite (Domova zdravlja) sa ljekarima Kantonalne bolnice;

6. Termini rada onkološkog konzilija ostaje prema utvrđenom rasporedu;

7. Onkološka ambulanta neće primati redovne kontrolne preglede, a uz konsultacije sa onkolozima nastavljaju se ranije započeti i utvrđeni terapijski ciklusi;

8. Svim hirurškim disciplinama nalaže se zaustavljanje hladnih programa izuzev operativnog liječenja malignih neoplazmi i hitnih slučajeva;Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Molimo Vas da se sa navedenim koracima URGENCIJE upoznaju SVI radnici na odjelima te pristupe ispunjenju navedenih ODMAH.

Direktor Havić dr Hajrudin, specijalista urgentne medicine

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button