MuzikaVIJESTI

“Bombaj štampa” snima u Mostaru: Ne nastojimo ugoditi publici

Osam godina trajala je albumska pauza sarajevskog rock benda Bombaj štampa, koji je jutros u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru započeo snimanje svog četvrtog materijala.

Na albumu će se prema riječima Nedima Babovića naći 14 pjesama, a on bi ako sve bude išlo željenim tokom, svjetlo dana mogao ugledati već u proljetnim mjesecima. Za ljeto je planirana turneja po zemljama bivše Jugoslavije.

Postojala je i mogućnost gostovanja na Mostar Summer Festu, međutim to će se iz opravdanih razloga vjerovatno prloongirati za ljeto 2020. Lider benda Branko Đurić – Đuro pohvalio je nove članove – basistu Sanjina i Nedžada Podžića – Počka, koji je i prethodno svirao na nekim koncertima Bombaj štampe.

Na novinarski upit zašto baš Mostar, kazao je da je prvi razlog ljubav prema ovom gradu, a drugi kvalitet studija u kojem se već uveliko radi. Novi članovi kazali su da je čast biti dio Bombaj štampe, a za Sanjina ujedno i velika odgovornost. Đurić je dodao da se radi o vrhunskom basisti, uz nadu da će i dalje ostati dio Bombaj štampe.

Babović je kazao da se ni ovog puta nije nastojalo ugoditi publici, već nastaviti prepoznatljivi put benda. Snimit će se, najavio je, samo ono što vole članovi benda.
– Nikada se nismo ni trudili da ugodimo publici. Radimo ono što volimo. Na albumu će se naći 14 pjesama, a on bi svjetlo dana trebao ugledati u proljeće naredne godine, kazao je.

Kad je riječ o svirkama, toga kako kažu nikad ne nedostaje. Bombaj štampa će u novogodišnjoj noći nastupiti na tradiocionalnom festivalu u Kotoru zajedno sa Psihomodo popom, Urbanom i Rundekom, a već naredne večeri planiran je veliki koncert kod Vječne vatre u Sarajevu.

Haber.ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button