AMIR SUŠIĆ POTPISAO ZA AUSTRIJSKI SK VORWARTS STEYR

Sada već bivši igrač SPG Pregarten, Bišćanin (Vikići) Amir Sušić, ljetni prelazni rok iskoristio je za transfer u novi klub te nogometnu sezonu 2018/2019 nastavlja u austrijskom nogometnom Bundesligašu SK VORWÄRTS STEYR.

Sušić je sa SK VORWÄRTS STEYUR potpisao jednogodišnji ugovor sa klauzulom koja omogućava produženje istog.

Kako nam reče ovaj izuzetni osamnestogodišnji nogometni talenat, uslovi ugovora nisu mu bili toliko bitni, bitnije mu je bilo iskoristiti priliku da se dokaže u elitnom rangu takmičenja, a austrijski nogometni Bundesligaš SK VORWÄARTS STEYR, koji se takmiči u drugoj ligi, izuzetna je prilika.

Sušić iza sebe, slobodno možemo reći, već ima zavidan dio karijere. Put je krčio lagano, marljivo i sigurno. Prve nogometne uspjehe počeo je bilježiti u NK BORAC IZAČIĆ, nastavio u bihaćkom Jedinstvu, sarajevskom Željezničaru, da bi se prošle godine skrasio u austrijskom Landesligašu SPG Pregarten.

Sa Pregartenom je Sušić osvojio sve što se osvojiti moglo. Nogometnu sezonu 2017/2018 zaključio je impresivno, sa 20 postignutih golova te 7 asistencija ostavio je snažan utisak na nogometne stručnjake, i, naravno, otvorio prostor za nastavak blistave karijere.

U SK VORWARTS STEYR je prhvaćen objeručke, kolege igrači zaželjeli su mu dobrodošlicu, odradio je nekoliko treninga, a kako nam kroz razgovor reče, danas ima prvi nastup i priliku za dokazivanje, koju svakako želi iskoristiti.

“Želim napomenuti da sve ovo, do sada ostvareno, ništa ne bi bilo moguće da nemam podršku svoje porodice, mojih prijatelja iz Linza i određenih ljudi, koji pokušavaju na neki način pomoći mi da ostvarim svoj cilj”, naglašava Sušić.

“Naravno, opet se zahvaljujem i Vama, Vikici.net Web portalu, koji ste mi velika podrška još iz vremena dok sam bio igrač Jedinstva”, istakao je Sušić.

Sušiću, Web portal Vikici.net želi ti da dosanjaš svoje snove.

Sretno!

Rejting

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score

Korisnička ocjena: 0 ( 0 Glasova )Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.