Obrazovanje

BIHAĆ: Promocija magistara i bečlera Tehničkog fakulteta

Našim Čavničarima – Jasmini Miskić i Harisu Vikić želimo da nakon uspješnog završetka ovog ciklusa obrazovanja uspješno okončaju i potragu za poslom

“U amfiteatru Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, u prisustvu predstavnika akademske zajednice, brojnih uzvanika i roditelja, jučer je svečano promovirano 25 magistara i bečlera Mašinskog, Elektrotehničkog, Građevinskog, Tekstilnog i Drvnoindustrijskog odsjeka na Tehničkom fakultetu. Studentom generacije proglašen je Bahrija Čuturić iz Velike Kladuše, bečler mašinstva.

Diplome o završenom studiju za osmero magistranata treće generacije drugog ciklusa i 87 bečlera sedme generacije prvog ciklusa studija Tehničkog fakulteta uručio je dekan prof. dr. Atif Hodžić i uz čestitke poželio im da pronađu posao u struci i svaki uspjeh u životu. Studentom generacije proglašen je Bahrija Čuturić iz Velike Kladuše, bečler mašinstva koji je svoje školovanje okončao ocjenom 9,06.

Edina Sipić jedna je od osmero magistara koja je ovom prilikom primila svoju diplomu i kaže kako joj promocija magistranata predstavlja velik i značajan dan u životu.

“Već sam počela aktivno da sudjelujem u nastavi na ovom Tehničkom fakultetu tako da mi se jedan dio mojih snova uveliko i ostvario”, kaže Sipić .

Dekan TF-a Atif Hodžić zahvalio je Vladi i Skupštini USK-a na razumijevanju da studentima koje je sustigao nastavni plan i program po Bolonji za jednu godinu produži rok kako bi mogli diplomirati.

Zahvaljujući ovome, Tehnički fakultet i naše društvo dobili su novih 20 mašinskih inžinjera.

Uz dekana, čestitke magistrantima i diplomantima, bečlerima uputili su u ime gradonačelnika Bihaća, savjetnik Adnan Kulenović, a u ime Vlade USK-a premijer Izudin Saračević naglasivši da se zahvaljujući novim kadrovima Univerzitet može kvalitetno razvijati.

Nakon promocije, diplomanti, magistranti i bečleri Tehničkog fakulteta sa profesorima i roditeljima za uspomenu su se zajedno fotografisali.”

rtvusk

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button