Sjećanja na likove i djelaVIJESTI

SJEĆANJA NA HEROJE: DANAS 25. GODINA OD POGIBIJE NAŠIH VITEZOVA NA MEDENOM POLJU

FOTO: Facebook – Mirsad Salkić, Mirsad Handanović – Šiljo, Hamdijka Salkić i Esad Rekić – Klipica na Medenom polju

25. GODINA OD POGIBIJE NAŠIH VITEZOVA NA MEDENOM POLJU

Danas samo rijetki prekidaju samoću i tišinu koja se nadvila nad naše heroje: Mizić (Ibro) Ramo, Handanović (Ismet) Nisvet, Handanović (Munir) Šefik, Ćović (Osman) Sulejman, Keškić (Husein) Sahid i Kudić (Mujo) Husein, odaju im dužnu počast, naklon i zahvalnost.

Jesu li naši heroji zaslužili da im kolektivno ne odajemo dužnu počast? Sigurno ne, jer najdragocjenije što imaše za našu slobodu dadoše.

Na dan 15. 9. kolektivna posjeta spomen obilježju poginulim borcima i šehidima 5. korpusa A R BIH na Medenom polju odavno se ne organizuje, nema držanja počasnih govora, govora zahvale, učenja Fatihe, polaganja cvijeća

Medeno polje i spomen obilježje na njemu, podignuto u znak sjećanja na naših 6 heroja, koji živote položiše pri oslobađanju domovine, djeluju otužno, napušteno, zaboravljeno.

Samoću spomen obilježja i herojskih likova uklesanih na njemu, kao i tišinu koja ga okružuje, svojim posjetama, povremeno, na trenutak, prekinu putnici namjernici ili prolaznici, odaju dužnu počast našim vitezovima i nastave svojim putem dalje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button