MZ IZAČIĆNOVOSTIVikići&Izačić

DOBRA VIJEST ZA MJEŠTANE IZAČIĆA, ČAVNIKA, VIKIĆA – INFRASTRUKTURNI PROJEKTI…

Realizacija infrastrukturnih projekata – asfaltiranje lokalnih puteva na području Mjesne zajednice Izačič

Mjesna zajednica Izačić, ili, bolje rečeno, članovi Savjeta Mz Izačić na čelu sa predsjednikom Rasimom Islamovićem, u koordinaciji sa vijećnikom Grada Bihaća Edinom Felićem, čiji doprinos je nemjerljiv, odradili su ogroman posao po pitanju infrastrukturnih i drugih projekata planiranih za ovu, 2022. godinu.

Pored projekata asfaltiranja lokalnih puteva planiranih i obuhvaćenih budžetom za 2022. godinu, svojim angažmanom i trudom doprinjeli su da prođu i projekti u kojima je omjer učešća građana i Grada Bihaća 50% : 50%, a to su:

Za asfaltiranje puta Čavnik – krug i Čavnik – Bugar predsjednik Rasim Islamovič je aplicirao a gospodin Edin Felić uložio trud da projekti prođu, projekna dokumentacija, bez koje se inače ne bi moglo ni aplicirati na 50% sredstava Grada Bihaća, urađena je 2012. godine.

Zahvaljujući odličnoj saradnji jednog od članova Građevinskog odbora Vikići, Izeta Beganovića, sa mjesnom zajednicom i gospodinom Edinom Felićem, projektna dokumentacija je stavljena na raspolaganje, a Islamović je odmah o projektu obavijestio i mještane Čavnika – Bugar, put prema spomen obilježju, koji su stupili u akciju prikupljanja novčanih sredstava, na čemu se angažovao Nedžad Mujakić.

Usput da napomenemo, predsjednik Islamović je Unsko-sanskim šumama uputio Zahtjev za rješenje problema oko sječe stabala uz trasu Čavnik – Bugar, što je neophodno za realizaciju proJekta, .

U ime mještana, na odličnoj saradnjii zahvaljujemo se Rasimu Islamoviću, Edinu Feliću i MO SDA Izačić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button