Korona virusVIJESTIZanimljivo

Dokazano! Vakcine sadrže dihidrogen monoksid (DHMO) koji može biti vrlo opasan za ljudsko zdravlje

Dihidrogen monoksid (DHMO) nema boje, okusa ni mirisa, nalazi se svugdje: u našim rijekama, u zraku kojeg udišemo, u hrani koju jedemo, a ima široku primjenu u induistriji u nuklearnim elektranama, na plantažama genetski modificiranih organizama, koristi se kao protupožarno sredstvo, sredstvo za čišćenje i otapalo za druge kemikalije.

Vakcina protiv SARS CoV-2 virusa, na čijem pronalasku svjetska naučna zajednica je uložila i ulaže enormne napore, neprestano u žižu javnosti dovodi rasprave i polemike o učinkovitosti iste, te o navodno opasnim aditivima koji se u njima nalaze, kao i o ostalim štetnim i opasnim nus pojavama.

Iz tog razloga, pozivajući se na naučne reference, malo smo se pozabavili tom temom i ustanovili da se u svakoj dozi cjepiva nalazi i znatna količina opasnog dihidrogen monoksida (DHMO).

DHMO svake godine ubije stotine hiljada ljudi!

 1. Udisanje ove kemikalije može dovesti do smrti u roku od tek par minuta!
 2. Konzumacija kroz hranu i piće može dovesti do pojačanog mokrenja, znojenja, čak i do povraćanja, te do poremećene ravnoteže elektrolita u tijelu – pa čak i smrti!
 3. U plinovitom ili tekućem stanju može uzrokovati opekline po cijelom tijelu!
 4. Dulje izlaganje DHMO.U u čvrstom stanju može dovesti do trajnih oštećenja tkiva!
DHMO uništava našu okolinu!
 1. Uzrokuje eroziju tla.
 2. Glavna je komponenta kiselih kiša.
 3. Ako dođe u kontakt s električNim uređajima, dovodi do kvarova koji mogu ugroziti ljudski život.
 4. Čak i u manjoj količini može djelovati korozivno.
Evo gdje ima široku primjenu

DHMO je jako koristan, pa čak i nezamjenjiv u suvremenoj industriji. Između ostalog, koristi se:

 1. u nuklearnim elektranama;
 2. na GMO plantažama;
 3. kao protupožarno sredstvo;
 4. za čišćenje industrijskih pogona;
 5. kao otapalo za druge kemikalije;
 6. za hlađenje industrijskih postrojenja.

Dokazano je i da sve vakcine protiv dječjih zaraznih bolesti sadrže upravo ovaj spoj i to kao otapalo. Riječ je o kemikaliji bez okusa, boje i mirisa koja se tako izravno ubrizgava u organizam svih onih koji primaju vakcine, uključujući i dojenčad.

Koliko je DHMO opasan, govori podatak da njegovo udisanje može izazvati gušenje i dovesti do smrti u roku od samo nekoliko minuta. Upravo je na ovaj način, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, samo u 2016. godini smrtno stradalo 320 hiljada ljudi u svijetu, od kojih je 60 posto bilo mlađe od 30 godina.

Pored toga, konzumacija većih količina kroz hranu i piće može dovesti do pojačanog mokrenja, znojenja, čak i do povraćanja te do poremećene ravnoteže elektrolita u tijelu i posljedično smrti. Zabilježeni su brojni slučajevi kada je DHMO u plinovitom stanju izazvao opekotine po cijelom tijelu, dok izlaganje ovoj kemikaliji u čvrstom stanju može trajno oštetiti tkiva i dovesti do njihove nekroze. Visoke koncentracije DHMO-a pronađene su u stanicama karcinoma.

DHMO uz sve to djeluje kao, po prirodu opasan agens: pospješuje eroziju tla, nalazimo ga u kiselim kišama, djeluje korozivno čak i u malim količinama pa ipak, liječnici ga se ne libe ubrizgati čak i u krvotok pacijenata.

Uz to ima široku industrijsku primjenu u nuklearnim elektranama, na plantažama genetski modificiranih organizama, koristi se kao protupožarno sredstvo, sredstvo za čišćenje i otapalo za druge kemikalije.

Opsežnim istraživanjem i provjerama došli smo do zaključka kako se zapravo radi o spoju čija je molekula građena, znaju to već po imenu oni koji su završili osnovnu školu, od dva atoma vodika i jednog atoma kisika (H2O) koji se u narodu zove  – voda. Više o dihidrogen monoksidu pročitajte ovdje.

NAPOMENA: Ovaj članak prvenstveno je napisan s ciljem da se pokaže kako je na društvenim mrežama vrlo lako proširiti teorije zavjere, fake news i paniku, čija je osnova neznanje. Članak dokazuje da nedostatak sposobnosti pravovremenog prosuđivanja, rasuđivanja, logičkog zaključivanja, i ono najvažnije, nedostatak naučne pismenosti, može dovesti do straha bez osnova čak i od najobičnije vode. Iskustvo pokazuje kako osobe koje se najviše opiru vakcinaciji zapravo najmanje čitaju članke koje komentiraju ili dijele te da ih najmanje zanimaju činjenice. Isto tako vjerujemo da će dio osoba sklonih širenju protunaučne panike podijeliti ovaj članak bez čitanja, ali se nadamo da neće biti mnogo onih koji će to učiniti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button