Lg VikićiVIJESTI

Druga strana lovstva – zimskas prehrana divljači

Nije lovstvo samo puki odstrijel divljači koji se čini iz razonode i želje da se prikupi pokoji poen, ili pak obezbijedi dobar ručak.

Biti lovac znači puno više. Biti lovac znači gajiti ljubav prema lovstvu, biti kreativan i imati uvijek nove ideje koje vode ka očuvanju, izgradnji i stalnom obogaćivanju lovstva, lovnih sadržaja, kao i funkcionalnijim lovištima. Biti lovac znači istinski unijeti sebe u ovu u ovu branšu, brinuti o divljači, zimi joj pomoći da preživi, ne žaliti truda, rada, a bogami i financijskih sredstava, jer lov je nadasve i skup sport. Kažu, “…ljubav prema lovstvu se rađa sa čovjekom, ona je u genima – urođena…”.

Članovi Lovačke grupe Vikići koja djeluje u lovištu Čerkezovac – Bugar, dobar su primjer istinskih i pravih zaljubljenika u lov i lovstvo.

Nisu oni u lovištu samo kada treba odstrijeliti divljač. Oni redovno obilaze lovišta, prate stanje i obezbjeđuju zimsku prehranu divljači, neophodnu kako bi ista preživjela u surovim, ekstremnim zimskim okolnostima.

…pregledaju osmatračnice – čeke, saniraju oštećenja na njima ili izgrađuju nove, planiraju, organiziraju… nakon obavljenog posla obavezno si, u idiličnoj oazi prekrasnog prirodnog krajolika – lipiku u kojem je smješteno njihovo zborište – lovačka kuća, daju malo oduška i prepuste uživanju uz kapljicu i mezetluk.

Dakle, u prednovogodišnjim i postnovogodišnjim praznicima LG Vikići nije samo lovila, već marljivo radila, a naposve se i družila.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button