VIJESTIVikići/Izačić

Rasim Islamović – dvije godine predsjedavanja Savjetom MZ Izačić, kratak pregled

Danas se navršavaju dvije godine otkako je gospodin Rasim Mila Islamović preuzeo funkciju predsjedavajućeg u Savjetu Mjesne zajednice Izačić.

Iza njega su dvije uspješne godine rukovođenja i upravljanja mjesnom zajednicom u kojima je ostvario izuzetne i zapažene  rezultate.

Gospodin Islamović u obnašanju funkcije predsjednika Savjeta pokazao je izuzetnu odgovornost i svojim aktivnostima dao i daje ogroman doprinos u razvoju lokalne zajednice. U ovom slučaju riječ je o MZ Izačić, a Islamović se pokazao kao istinska spona između svojih sugrađana i Grada Bihaća, te na najbolji način znao i znade prezentirati njihove stvarne potrebe i rješavati probleme s’ kojima se susreću.

U toku svog dosadašnjeg mandata Islamović je dao veliki doprinos u rješavanju mnogih infrastrukturnih i drugih projekata, uspostavio je odličnu saradnju sa udruženjima građana koja djeluju na području mjesne zajednice, inicirao mnoge vrijedne aktivnosti građana, a istim je uvijek nastojao i nastoji izaći u susret kao i pomoći kad je najpotrebnije.

Evo samo nekoliko od mnoštva vrijednih aktivnosti, projekata i inicijativa koje su uspješno pokrenute ili realizovane zahvaljujući angažmanu gospodina Islamovića:

– Organizovao je mnogobrojne akcije humanitarnog karaktera putem kojih je uz pomoć dijaspore, Merhameta i Crvenog križa pomogao socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva u svojoj mjesnoj zajednici,

– Dao doprinos u realizaciji asfaltiranja nekoliko lokalnih cesta u Vikićima, Čavniku i Izačiću,

– Pokrenuo akciju uređenje učionica te dvorišta Osnovne škole Izačić, koja je uspješno i realizovana,

– Inicirao rješavanje problema izvorišta Arkovac kao i rad Doma zdravlja Izačić više dana u sedmici, pokrenuo rješavanje problema pasa lutalica, reaktivirao ideju o izgradnji spomen obilježja poginulim borcima 5. korpusa na Prijeboju – R Hrvatska, pokazao zavidne organizacijske sposobnosti prilikom održavanja manifestacije Izačiću ponosan mi budi, inicirao izgradnju trotoara do Osnovne škole Izačić…

– Dao veliki doprinos u uspjehu NK Borac, njegovom prelasku u viši rang takmičenja – 2. NL F BiH – Zapad, te upravi kluba stoji stalno na raspolaganju i nesebično joj pomaže,

– Uspostavio odličnu saradnju sa udruženjima građana, posebno s’ Kulturno-umjetničkim društvom Vikići kojem daje podršku u radu, posebno kada su u pitanju humanitarni koncerti i manifestacije, zatim sa airsoft klubom Vihor i drugima…

Ovo je samo djelić od onoga što gospodin Islamović čini za našu lokalnu zajednicu, želimo mu sreću i u nastavkumandata i iskreno se nadamo da će nastaviti započetim putem, tamo gdje je stao.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button