Medicina/Zdravlje

Evo kako da preživite moždani udar ili pomognete drugoj osobi

Prva stvar, pokušajte ostati mirni. Osobu koja je doživjela moždani nemoj pomicati.

Ako dođe do moždanog udara, život vam može spasiti najobičnija igla. Donosimo nеvjеrоjаtаn i nеkоnvеnciоnаlаn nаčin kako pomoći čоvjеku da prеživi mоždаni udаr. Naime, kineski je profesor usvojio ovu tradicionalnu metodu i rekao kako svi trebaju imati iglu u kući.

Kapilare u mozgu postupno pucaju kada dođe do moždanog udara. Kako biste sačuvali nečiji život, evo što trebate napraviti.

Prva stvar, pokušajte ostati mirni. Osobu koja je doživjela moždani nemojte pomicati. Ako pomičete osobu koja je doživjela moždani udar, postoji mogućnost da kapilare u mozgu dodatno krenu pucati, što može dovesti do krvarenja u mozgu. Zato je najbolje da u takvoj situaciji uz sebe imate iglu. Možete koristiti šivaću iglu, iako je najbolje imati iglu koja se koristi za davanje injekcija.

Kako biste sterilizirali iglu, prođite plamenom preko nje. Nakon toga osobu koja je doživjela moždani udar ubodite u vrhove svih deset prstiju.

Imajte na umu da trebate ubadati nekoliko milimetara od nokta, jagodice prsta. Mjesto ubodite toliko da se pojavi krv. Ako krv ne krene kapati, stisnite prst kako bi potaknuli krv. Osoba koja je doživjela moždani udar za nekoliko će se trenutaka oporaviti.

Osim toga, ako su osobi usta iskrivljena, morate joj masirati uši dok ne postanu crvene. Nakon toga u meki dio uha pacijenta ubodite iglom. I ovaj je put potrebno istisnuti kapljice krvi. Usta nakon nekoliko minuta više neće biti iskrivljena.

Nakon što se osobi stanje normalizira, odvedite je u bolnicu.

dnevno.hr

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button