Skijaški skokovi VikićiSPORTVIJESTIVikići/Izačić

FOTO: Današnji spektakl u Vikićima-XII tradicionalni amaterski skijaški skokovi “Vikići 2015”

Vikići su danas bili centar Unsko-sanskog kantona. Naime, XII tradicionalni amaterski skijaški skokovi “Vikići 2015”, bili su prava sportska poslastica za sve ljubitelje zimskih radosti. U Vikićima, tačnije u rejonu Ćakinovac, oko 2.000 gostiju imalo je priliku uživati u skokovima mladih letača koji su imali samo jedan cilj, napraviti što duži skok, osvojiti jednu od vrijednih nagrada i pobrati gromoglasni aplauz svojih fanova i prisutne publike.

Međutim, nije to sve, pored uživanja u letovima svojh ljubimaca, gosti mogu reći da su bili dio jednog spektakularnog događaja u kojem su skokovi predstavljali centralni dio protokola, ali isto tako mogli su, uz druženje, vanserijsku zabavu, roštilj, piće i mezu, vidjeti i pravo lice Vikićana veseljaka, njihogo bilo, toplinu i način njihovog bitisanja.

Dovoljno je napomenuti da je za zabavni dio pograma bio zadužen FAHRO BAND i što se tiče zabavnog dijela, za daljom pričom nem potrebe, može se samo konstatovati, LUDO I NEZABORAVNO.

Prisutnima se, pored organizatora, ispred Grada Bihaća, u ime gradonačelnika mr. sci. Emdžada Galijaševića obratio njegov savjetnik, mr. sci. Smail Toromanović.

Po završetku natjecanja, organizatori (Enes Vikić…) su najboljima dodijelili novčane nagrade i pehare. Pehare i priznanja uručivao je ispred Sportskog saveza Ramo Kovačević, a prvoplasiranom pehar je uručio idejni tvorac i organizator prvih skokova “Vikići 2003”, gospodin Ramiz Kovačević.

Zvanični poredak:

1. Sanel Handanović sa dužinom skoka od 27 metara, nagrada 150 km i pehar

2. Senijad Handanović sa dužinom skoka od ? metara, nagrada 100 km i pehar

3. Nedžad Nadarević sa dužinom skoka od ? metara, nagrada 50 km i pehar

Organizatorima čestitke na perfekciji, sadržaju i profesionalizmu, a vjernoj publici želimo da sa sobom ponesu lijepe utiske i da naše Vikiće naredne godine posjete u još većem broju.

Do narednih skokova, do sljedećeg urnebesa i letova, da ste nam zdravo, sretno i veselo cijenjeni posjetitelji.

Uživajte u fotografijama koje je samo za vas pripremio naš moderator Adis Rekić.

Fotografije pogledajte O V D J E.

Opis fotografije nije dostupan.

+

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button