VIJESTIVikići/Izačić

Gradonačelnik Bihaća i premijer USK-a danas obišli asfaltiranu dinicu Mala Peć – Čavnik

Završeno asfaltiranje lokalnog puta Mala Peć – Čavnik

Zahvaljujući sredstvima koje je Vlada USK-a na prijedlog gradske uprave Bihać , izdvojila iz sredstava GSM licence, završeno je asfaltiranje lokalnog puta Mala Peć- Čavnik u dužini od 400 metara. Za završetak asfaltiranja izdvojeno je 90.000 KM , a asfaltiranu dionicu obišli su danas mr.sci. Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Izudin Saračević, premijer USK-a.

“ Ovo je jedna od najvažnijih dionica u zapadnom dijelu grada Bihaća koja decenijama nije bila asfaltirana i koja je stvarala problem mještanima zbog velike prašine. Grad Bihać u dvije faze asfaltirao je dvije trećine ovog puta vrijednosti 250.000 KM i evo zahvaljujući dobroj saradnji gradske uprave Bihaća i Vlade USK-a”- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Zadovoljstvo završetkom asfaltiranja lokalnog puta Mala Peć – Čavnik izrazio je i Izudin Saračević, premijer USK-a, kazavši da je rad kantonalne vlade pored stabilizacije financijskih tokova i infrastrukturni projekti poput završenog u Gati. On je dodao da je završetak asfaltiranja od velikog značaja jer je pomenuta dionica izuzetno frekventna budući da veliki broj građana Cazina i ostalih gradova koristi put od graničnog prijelaza Izačić.

Izjava gradonačelnika

Izjava premijera

Grad Bihać

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button