VIJESTI

SOLIDARNOST NA DJELU: Mještani, Savjet MZ Izačić, Grad Bihać… u akciji pomoći porodici Halilagić

Kako samo sudbina može biti okrutna i teška, ne birajući vrijeme niti trenutak. a ni osobu na koje će spustiti svoje zloćudne pipke, svi smo njene potencijalne žrtve.

Ovaj put poigrala se se nesretnom porodicom Hasiba Halilagića, poznatijeg pod nadimkom Biikac, iz Izačića. Naime, jučer u ranim jutarnjim satima Hasibovu porodičnu kuću progutala je vatrena stihija. Nasreću, tragedija širih razmjera je izbjegnuta jer je Hasib uspio na vrijeme porodicu izvući vani, na sigurno.

Tako se porodica Halilagić, iznenada, ni kriva ni dužna, našla na ulici, bez krova nad glavom, bez igdje ičega, osim nade da će im dobri ljudi priteći u pomoć, na sreću i jesu, odmah su krenuli u akciju.

Porodica Hasiba Haligića i prije ovog nemilog događaja, koji ih je dotukao, bila je u izuzetno teškoj i složenoj materijalnoj situaciji, preživljavajući i jedva sastavljajući kraj s krajem.

Predsjednik Savjeta MZ Izačić – gospodin Rasim Islamović, odmah se bacio na posao i porodici pronašao privremeni smještaj, a najavio je i nastavak daljnjih aktivnosti kako bi se unesrećenoj porodici pomoglo.

Mještani su se također odmah solidariali, već kupili blokove neophodne za zidanje nove kuće, a nabavljaju i drugi neophodan građevinski materijal te porodici Halilagić pomažu na različite načine i stoje joj na raspolaganju.

Grad Bihać na čelu sa gradonačelnikom mr. Emdžadom Galijaševićem, također je najavio svoju pomoć i angažman, koji će koordinirati sa Savjetom MZ Izačić.

U ovoj priči valja naglasiti da nije zakazao ljudski faktor, ljudskost i empatija sugrađana su na visokoj razini, porodica Halilagić nije ostavljena i prepuštena sama sebi, mještani se solidarišu, nastoje na svaki mogući način pomoći.

Ovaj događaj sigurno nam je vratio vjeru u ljude i ljudsku dobrotu te pokazao kako nam je potrebno jako malo da budemo jedinstveni ne dijeleći se po kojekakvim vještačkim i izmišljenim osnovama. Ovdje smo svi jedno – “ljudi” i svi zu Hasiba i njegovu porodicu.

Evo, ovom prilikom i Vikici.net poziva na opštu mobilizaciju kako bi se unesrećenoj porodici Hasiba Halilagića pomoglo, pa idemo svi složno: novčano, materijalno, volonterskim radom… onako kako ko može.

Hasibe, uz tebe smo.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button