SportVijestiVikići, Izačić

Grmljavina samo što nije počela, nečiji ati zob će zobati, a nekima ni sijena neće dati…

Sati otkucavaju, veliki spektakl na pomolu, po svemu sudeći najveći do sad, bit će grmljavine, samo što nije počela, ne propustite: Izačić, Karaula, sutra-subota, 04. 04. 2015. godine, 5. međunarodna štraparijada u organizaciji Samira Aličića…

Nečiji ati zob će zobati (šamini), a nekima ni sijena neće dati (poraženi).

“Kako bi takmičenje bilo zanimljivije, ove godine i popularni Omčo odlučio je hajam staviti na glavu i odmjeriti snagu sa šampionima”.

Malo o štrapanjui

Takmičenje konja vlakača postaje sve atraktivnije diljem Bosne i Hercegovine. Pored ljubavi prema ovoj sportskoj disciplini, razvijanja takmičarskog duha i želje svakog učesnika da se sa svojim ljepotanima popne na tron pobjednika, postoji i ona druga, jos pozitivnija strana ovakvih manifestacija, bar kada je u pitanju BiH.

Naime, na ovakvim manifestacijama okuplja se veliki broj ljudi iz BiH, Hrvatske i cijelog regiona. Druženje učesnika ima poseban značaj: ruse se, barem na taj dan, barijere medju ljudima, igra se, pjeva, veseli, trguje, taj dan nestaju vjestački stvorene granice u ljudskim umovima…

Rezultati ove godine najneizvjesniji su do sad, niko se više ne može smatrati izrazitim favoritom, dođite, Samir Aličić – organizator i pokrovitelj štraparijade, potrudio se da vam 04. april 2015. godine ostane u dugom sjecanju.

Stadion Karaula u Izačiću čeka na vas, dobro došli!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button