SPORTVIJESTIVikići/Izačić

Grmljavina samo što nije počela, nečiji ati zob će zobati, a nekima ni sijena neće dati…

Sati otkucavaju, veliki spektakl na pomolu, po svemu sudeći najveći do sad, bit će grmljavine, samo što nije počela, ne propustite: Izačić, Karaula, sutra-subota, 04. 04. 2015. godine, 5. međunarodna štraparijada u organizaciji Samira Aličića…

Nečiji ati zob će zobati (šamini), a nekima ni sijena neće dati (poraženi).

“Kako bi takmičenje bilo zanimljivije, ove godine i popularni Omčo odlučio je hajam staviti na glavu i odmjeriti snagu sa šampionima”.

Malo o štrapanjui

Takmičenje konja vlakača postaje sve atraktivnije diljem Bosne i Hercegovine. Pored ljubavi prema ovoj sportskoj disciplini, razvijanja takmičarskog duha i želje svakog učesnika da se sa svojim ljepotanima popne na tron pobjednika, postoji i ona druga, jos pozitivnija strana ovakvih manifestacija, bar kada je u pitanju BiH.

Naime, na ovakvim manifestacijama okuplja se veliki broj ljudi iz BiH, Hrvatske i cijelog regiona. Druženje učesnika ima poseban značaj: ruse se, barem na taj dan, barijere medju ljudima, igra se, pjeva, veseli, trguje, taj dan nestaju vjestački stvorene granice u ljudskim umovima…

Rezultati ove godine najneizvjesniji su do sad, niko se više ne može smatrati izrazitim favoritom, dođite, Samir Aličić – organizator i pokrovitelj štraparijade, potrudio se da vam 04. april 2015. godine ostane u dugom sjecanju.

Stadion Karaula u Izačiću čeka na vas, dobro došli!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button