VIJESTI

Potpisan Ugovor o realizaciji I faze projekta hidrogeoloških istraživanja termomineralnih voda na lokalitetu Gata Ilidža

U Gradskoj upravi Bihaća danas je potpisan Ugovor o realizaciji I faze projekta hidrogeoloških istraživanja termomineralnih voda na lokalitetu Gata Ilidža. Potpisujući ugovor Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Almir Mašinović, ministar poljoprivrede USK-a istakli su da je cilj projekta definiranje raspoloživih termomineralnih voda na ležištu Gata Ilidža koje se putem koncesije mogu dati pravnim licima na korištenje, podrazumijevajući da njihovo crpljenje neće imati negativnog uticaja na eksploatacione bunare koji snabdijevaju ZU Lječilište „Gata“ Bihać.

“Ministarstvo poljoprivrede USK-a i Grad Bihać osigurati će sredstva u ukupnom iznosu od 75.000 KM i to u utvrđenom omjeru prikupljanja koncesionih naknada (40:60). Ovo je dobar projekat koji bi trebao dati odgovor koje su to količine i kvalitet vode na izvorima u Gati i kako ih možemo ponuditi koncesionarima i eventualnim investitorima”- kazao je Nijaz Lipovača, pomoćnik gradonačelnika za lokalni ekonomski razvoj.

Prema riječima Almira Mašinovića, ministra poljoprivrede USK-a, zahvaljujući danas potpisanom ugovoru izraditi će se Projekt „Detaljnih hidrogeoloških istraživanja termomineralnih voda na lokalitetu Gata Ilidža“, te izvršiti revitalizacija istražno-eksploatacionih bušotina prema projektu.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button