HumanostKud VikićiVIJESTI

IZAČIĆ: Održan humanitarni koncert za Inesa Abdijanovića (FOTO)

U sportskoj dvorani Osnovne škole Izačić, sinoć,  24. 10. 2015. godine, na inicijativu Irfana Merdanića i Rifeta Halilagića, uz podršku predsjednika Savjeta MZ Izačić – gospodina rasima Islamovića, NK  Borac i  humanih ljudi, a u organizaciji KUD-A “Vikići”, održan je humanitarni koncert za oboljelog Inesa Abdijanovića.

Na koncertu je, zahvaljujući humanim i dobrim ljudima, prikupljeno  i  Inesu predato 1.556,00 konvertibilnih maraka (km).

Pored toga KUD Krivaja je donirao još 350 km i 95 eura, a KUD SAZ 50 km.

Na koncertu su nastupili,  i veliko im hvala, nama već dobro poznata humana udružženja i osobe: domaćin – KUD Vikići, KUD Krivaja, KUD Mladost, KUD Saz, KUD Bedem;  vokalni solidti: Ibrahim Rekić-Baja, Emrah Emro Beganović, Mušić Asim; tamburaški sastav KUD-a Bedem i naša legenda – Ibro Selamanović.

Valja istaći i posebno pohvaliti sljedeće donatore i velike filantrope : Sulju Felića – 50eura, Omera Vilića – 100 eura, Edina Pašića – 100 km, Nursada Sušića – 50 km, Asima Balića – 100 km, Osmana Dodolovića – 50 km.

Veliko hvala i Pekari Magistrala, Edini Balić i Jasmini Halilagić, koji su počastili  učesnike i prisutne kolačima, kiflama i tortom.

Također, još jednom veliko hvala: Irfanu Merdaniću i Rifetu Halilagiću koji su ujedno bili  i inicijatori koncerta,  NK “Borac” te predsjedniku Savjeta MZ  Izačić – gospodinu Rasimu Islamoviću na podršci.

Da ne zaborimo: veliko hvala i vlasnicu frizerskog salona na Izaciću – Editi Dizdarević, koja je bila sponzor glavne nagrade na tomboli, te Senadu Rakoviću koji je za potrebe održavanja koncerta ustupio električnu energiju.

Program su vodili Husnija Malkoč i Dana Čajić.

Za kraj, svima onima koji su sinoć svojim prisustvom i učešćem pokazali  humanost, ljudskost, topla i otvorena srca, koji su došli s jednim ciljem – da pomognu mladoj osobi u liječenju i konačnom ozdravljenju, u ime organizatora i Inesa Abdijanovića, od srca i iskreno se zahvaljujemo.

Organizacija je bila na nivou, odlična, a ono najvažnije, misija da se pomogne Inesu, u potpunosti je uspjela.

Ako smo nekog propustili pomenuti, oprostite, nijeb s namjerom.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button