VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE MZ IZAČIĆ

Cijenjeni građani MZ Izačić, u sklopu akcije čišćenja i uređenja turističkih i rekreacijskih zona, te gradskih i prigradskih područja, koja se vodi pod pod nazivom „Proljeće nas pokreće 2018“, u utorak, 15. 5. 2018. godine u Izačiću, kod pošte, bit će postavljen kontejner za odlaganje krupnog otpada.

Akciju vodi Gradska uprava Bihaća zajedno sa JU zavod za prostorno uređenje, JKP Komrad doo, JU za sport, odmor i rekreaciju, Nacionalnim parkom Una, Crvenim križom, mjesnim zajednicama, Gradskim sportskim savezom i sportskim klubovima, Unijom studena, Vijećem učenika, a traje od 17. aprila do 17. maja 2018. godine.

Stoga, pozivamo Vas, kao i sva udruženja koja djeluju na području mjesne zajednice, da se uključite u akciju i sav krupni otpad koji posjedujete dopremite i odložite u kontejner.

Nagomilan Krupni otpad stvara ružnu sliku i predodžbu o našoj lijepoj mjesnoj zajednici, pored toga, mnogi građani s’ ciljem da ga se riješe, nerjetko pribjegavaju i paljenju istog, čime direktno zagađuju prirodu te ugrožavaju svoje i zdrravlje svih građana.

Za tako nešto doista nema potrebe, dajmo doprinos u očuvanju prirode, pri tom pomažući i sebi.

Za čistu i zdravu prirodu, svoju okolinu i Izačić, uz to i za vlastito zdravlje!

SAVJET MZ IZAČIĆ
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.