SPORTVIJESTI

GLEDAJTE VEČERAS – naš Ismet Žerić Žera protiv Cagri Ucara iz Turske

Ismet Žerić – Žera je reprezentativac i šampion BiH koji iza sebe ima bogatu karijeru i vrhunske rezultate. Kao omladinac bivši je prvak Evrope u svojoj kategoriji, nastupao je na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 20006. god., a svoj pohod nastavlja u Njemačkoj kako bi pokušao ostvariti sve ono što mu nije uspjelo u BiH. Cilj mu je popeti se na svjetski tron i tako dosanjati svoj san u cjelosti.Inače Žera ima i naših vikićkih korijena, majka mu je Zekira, djevojačko prezime Mujetić, iz Vikića.

Ismet Žerić -Žera, među prijateljima još iz milja zvani i popularni Babuka, MMA borac iz Bihaća (BiH), večeras se bori protiv Cagri Ucara, suparnika iz Turske.

Večerašnji meč zakazan je u Gelsenkirchenu, a prijenos uživo počinje u 19 sati pod pokroviteljstvom GMC (German MMA Championship) organizacije, inače najveće MMA organizacije u Njemačkoj.

Inače Cagri Ucar, današnji protivnik Žerića je miljenik i dosadašnji veliki predstavnik ove organizacije, te bi današnjom pobjedom naš Ismet zasigurno zakoračio u veliki svijet MMA.

Podsjećanja radi, u prošloj borbi Žerić je pobijedio Roberta Mirasa, borca iz Švicarske.

Meč našeg Ismeta možete pratito od 19 sati na facebook kanalima, na adresi

https://www.facebook.com/germanmma/

ili na profilu našeg Denisa Anušića, koji je najveća podrška našem borcu.

https://www.facebook.com/denis.anusic

SRETNO BABUKA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button