VIJESTIVikići/Izačić

MZ IZAČIĆ: U pripremi realizacija nekoliko vrijednih infrastrukturnih projekata

Mjesna zajednica kao najniži nivo lokalne samouprave najrealnije predstavlja i oslikava stvarno privredno, kulturno i socio-ekonomsko stanje jednog društva.

Ako gore navedene kategorije imaju pozitivan predznak i pokazatelje u mjesnim zajednicama kao najnižim nivoima vlasti jedne lokalne zajednice, onda je indikativno, te se gotovo sa sigurnošću može reći kako se radi o jednom zdravom i uređenom društvu.

Stoga, svaka aktivnos koja vodi razvoju i unapređenju stanja u mjesnoj zajednici zaslužuje pažnju i pohvalu.

U našem slučaju valja istaći i ukratko pomenuti planirane aktivnosti i zalaganja Savjeta Mjesne zajednice Izačić na čelu sa predsjednikom – gospodinom Rasimom Islamovićem.

Riječ je o planiranju, iniciranju i pokretanju aktivnosti na realizaciji vrijednih i važnih infrastrukturnih projekata u MZ Izačić.

Navešćemo samo neke:

– Planiranje finalizacije i dovršetka radova na sportskoj dvorani Osnovne škole Izačić; 25. novembra stručnjaci, po nalogu gradske uprave i gradonačelnika Galijaševića, izvršili su predmjer radova,

– Planiranje izgradnje trotoara; mjesna zajednica jučer je i službeno poprimila obavijes Gradskog Vijeća Bihać o podršci projektu, te o prosljeđivanju zahtjeva JP Ceste FBiH,

– Planiranje nastavka i završetak započetih radova na lokalnim cestama u mjesnoj zajednici – u Vikićima i Izačiću,

-Planiranje i angažman na rješavanju problema niskonaponske mreže na Čavniku, te na postavljanju rasvjetnih tjela u dijelu Vikića gdje to do sad nije odrađeno…

Ovo su samo neki od planiranih projekata i aktivnosti koje je Savjet na čelu sa gospodinom Islamovićem uzeo za prioritete u rješavanju, o čemu ćemo kasnije dealjnije i opširnije pisati.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button