BIHAĆVIJESTIVikići/Izačić

Na Međunarodni dan srednjoškolaca gradonačelnik Galijašević putovao sa učenicima iz MZ Izačić

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, bihaćki gradonačelnik mr. sci.Emdžad Galijašević, danas je iz bihaćke mjesne zajednice Izačić , zajedno u autobusu do Bihaća putovao sa srednjoškolcima iz Izačića, Vikića i Vrste. Naime, gradska uprava Bihaća obezbijedila je u gradskom budžetu za ovu godinu 750.000 KM za besplatan prijevoz 1460 srednjoškolaca koji putuju više od pet kilometara od kuće do škole.

Želeći dati podršku svojim sugrađanima srednjoškolcima današnjom vožnjom, gradonačelnik Galijašević istakao je da iako osnovno i srednje obrazovanje nisu u nadležnosti lokalne zajednice, gradska uprava Bihaća osigurala je sredstva za besplatan prijevoz učenika, ali i za izgradnju ili obnovu školskih objekata širom grada.

„Nemam dilemu kada je u pitanju podrška svojim najmlađim sugrađanima koji pohađaju školu i zbog toga odluka da sufinanciramo prijevoz u 100 postotnom iznosu , ali isto tako i odluka da izdvojimo skoro 1,4 miliona KM za i zgradnju ili obnovu predškolskih,osnovnih i srednjih ustanova u protekle tri godine. Ovo je jedna ljudska obaveza koju ćemo provoditi i u narednom periodu jer je ovo konkretna pomoć našim sugrađanima i njihovim ionako malim kućnim budžetima „- istakao je gradonačelnik Galijašević.

On je dodao da je i sam kao učenik putovao autobusom od kuće do škole i da je gradska uprava Bihaća odlučna u namjeri da nizom povlastica i novčanih podrški osigura bolje uslove za nastavni proces svih učenika u gradu Bihaću.

„ Zadnji put u autobusu sam se vozio nedavno tokom jedne posjete u Sloveniji , ali znam iz ličnog iskustva kako je putovati do škole i nazad svaki dan i kolika su odricanjau učenika i njihovih roditelja i svi mi koji se bavimo politikom trebali bi sjesti u autobus sa ovim mladim učenicima i vidjeti kako oni se bore i kako mi moramo učiniti sve da nakon završetka škole ti isti mladi ljudi ostanu u svojoj domovini „-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Ispod pogledajte video zapise – izjave gradonačelnika te galeriju fotografija

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca gradonačelnik Emdžad Galijašević danas je u autobusu putovao sa srednjoškolcima iz MZ Izačić.

Posted by GRAD BIHAĆ on Dienstag, 17. November 2015

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca gradonačelnik Emdžad Galijašević danas je u autobusu putovao sa srednjoškolcima iz MZ Izačić

Posted by GRAD BIHAĆ on Dienstag, 17. November 2015

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca gradonačelnik Emdžad Galijašević danas je u autobusu putovao sa srednjoškolcima iz MZ Izačić..

Posted by GRAD BIHAĆ on Dienstag, 17. November 2015

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button