BihaćKUD VikićiVijestiVikići, Izačić

Na danas održanoj svečanoj sjednici GV povodom 755. rođendana Grada Bihaća Zahvalnicu dobio i naš KUD “Vikići” Vikići

Počasni građanin Bihaća Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ BiH, a prof. Isak Karabegović i dr.Dževad Džanić, dobitnici Povelje 26.februar

U prisustvu velikog broja predstavnika političkog, vjerskog,kulturnog, privrednog i sportskog života grada Bihaća,USK-a i F BiH, te prijateljskih gradova iz Hrvatske. Mađarske, Srbije i Slovenije, u sali Kulturog centra u Bihaću održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać na kojoj je povodom 755.rođendana grada zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena priznanja i nagrade. Ovogodišnju titulu počasnog građanina grada Bihaća ponio je mr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ BiH. Uvaženom reisu titula je dodijeljena za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u radu u oblasti društvenog života, razvoja i očuvanja civilizacijskih vrijednosti, tradicije i kulturne baštine Bošnjaka, te afirmacije i promocije međureligijske saradnje i podsticanje međunacionalnih odnosa i tolerancije među ljudima. Nagradu je u ime reisa primio njegov specijalni izaslanik Nazim Čolić.

Najveće gradsko priznanje, Povelju 26.februar ove godine dobili su prof.dr.sc.Dževad Džanić, za istaknuti lični doprinos u oblasti zdravstva i unaprijeđenju zdravlja stanovništva Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona, kako u ratnom, tako i poslijeratnom periodu, te postignute izuzetne rezultate u naučno-istraživačkom radu u oblasti ginekologije i akušerstva i prof.dr.sc.Isak Karabegović, za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u naučnom radu i stvaralaštvu u obrazovnom sistemu, te izuzetan doprinos u cjelokupnom društveno-političkom razvoju i unapređenju kvalitete življenja grada Bihaća.

Ovogodišnja svečana sjednica GV Bihać bila je prilika da se čelni ljudi grada Bihaća mr.sci. Emdžad Galijašević i dr. Roman Jurić, gradonačelnik i predsjedavajući GV Bihaća sumiraju ostvarene rezultate u proteklih godinu dana, te se osvrnu na projekte i planove u 2015.godini.

„Bihać danas ima status grada i pripadnost takvom društvu zahtijevati će korjenite promjene u sistemu , shvaćanjima i navikama njegovih stanovnika , ali i rukovodstva grada koje vrijednostima minulih epoha treba osigurati nove kvalitete. Uvjeren sam da aktualna vlast to upravo može učiniti „- kazao je Roman Jurić, predsjedavajući GV Bihać.

Čestitajući svim dobitnicima nagrada i priznanja grada Bihaća, gradonačelnik Galijašević istakao je da danas svi zajedno obilježavamo dan grada u teškim socio-ekonomskim uslovima, kada većina građana živi teško i sa minimalnim primanjima, dok s druge strane pojedinci u vlasti imaju astronomska primanja i tome, dodaje treba stati u kraj.
„Iako je svečarska atmosfera, ne mogu a da ne kažem da moramo konačno izbaciti dnevno politikanstvo iz života našeg grada i iskreno i bez ustručavanja otvoriti zdrav dijalog koji podrazumijeva iskrenu kritiku i pohvalu za sve što je dobro i sve što je loše. Dok sam na čelu našeg grada učiniti ću maksimum napora da još više depolitiziram grad , otvorim ga za investitore i učinim građane svog Bihaća sretnim i ponosnim. A kako to možemo uraditi , osim zajedništvom u borbi protiv najvećih problema u našem društvu poput nezaposlenosti . Nadam se da će grad Bihać na tom putu imati partnere u višim nivoima vlasti „- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Prigodnim obraćanjima svečarsku sjednicu uveličao je i mr.Izudin Saračević, premijer USK-a, zahvalivši se gradonačelniku Galijaševiću na velikom trudu i angažmanu da grad Bihać postavi na mjesto koje mu kao centru USK-a i pripada.

Povodom obilježavanja 755.rođendana grada Bihaća,
gradonačelnik Galijašević dodijelio je i posebna priznanja grada Bihaća dr. Christian Schwarz-Schillingu, Udruženju ABC, d.o.o. BINGO Export import Tuzla PJ Bihać, d.o.o. „Fis“ Vitez, d.o.o. „ČJ“ Bihać, d.o.o. „HF- COMMERC“ – Neli marketi i d.o.o. „SANI-GLOBAL“ Bihać.

Pored Povelje 26.februar i titule počasnog građanina Bihaća na svečanoj sjednici GV Bihaća dodijeljena su i priznanja Plaketa branilaca-oslobodilaca Bihaća, Plaketa grada Bihaća, Zahvalnice grada Bihaća i nagrada Japodski konjanik.

Plakete branilaca-oslobodilaca Bihaća dodijeljene su:

Mili Mijukoviću , za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.
Almiru Tutiću, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.
Seadu-Seji Dizdariću, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.
Zuhdiji Malkoč, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.
Esadu Abdihodžiću, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.
Smailu Hrnjici, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.
Besim Omerdiću, za istaknuti lični doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, te očuvanja općih i civilizacijskih vrijednosti.

Plakete grada Bihaća dodijeljene su :

dr.Anti Šantiću, za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u radu, a naročito za istaknuti lični doprinos u oblasti zdravstva kako u ratnom, tako i poslijeratnom periodu, te iskazane ljudske vrline kao što su nesebičnost, požrtvovnost, istrajnost i humanost.
Dževadu Malkoču, za istaknuti lični doprinos u domovinskom/odbrambeno-oslobodilačkom ratu, te naročit doprinos u poslijeratnom razvoju i afirmaciji lokalne samouprave, a posebno na unaprijeđenju života i ostvarenju zajedničkih interesa i potreba građana mjesne zajednice Srbljani.
Kemalu Osmanoviću, za postignute izuzetne rezultate u šahu, uspjehe u šahovskim takmičenjima u zemlji i inozemstvu, te promocije i popularizacije ovog sporta na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.
Regionalnom odboru Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Bihać, za naročit doprinos u oblasti humanitarnog rada, jačanja međuljudske solidarnosti i unapređenja života i zdravlja građana grada Bihaća.

Zahvalnica grada Bihaća dodijeljena je:

prof. Slavici Vuković, za istaknuti doprinos u oblasti obrazovanja i odgoja, te nesebičan i poseban ljudski angažman u promociji književnosti i literarnog stvaralaštva na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Irfanu Mujanoviću, za istaknuti lični doprinos u domovinskom/odbrambeno-oslobodilačkom ratu, te poseban doprinos u poslijeratnom razvoju i afirmaciji lokalne samouprave, a posebno na unaprijeđenju života i ostvarenju zajedničkih interesa i potreba građana mjesne zajednice Pritoka.

Udruženju građana „Kulturno-umjetničko društvo Vikići“, za istaknuti doprinos u očuvanju bosansko-hercegovačke kulturne baštine, te njegovanju tradicijskih običaja i kulture domicilnog stanovništva grada Bihaća.

Nagrada grada Bihaća „Japodski konjanik“ dodijeljena je:

Arnelu Zuberiju, za postignute izuzetne rezultate u oblasti sporta, uspjehe u sportskim takmičenjima u zemlji i inozemstvu, te promocije i razvoja sporta na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.
Džananu Musi, za postignute izuzetne rezultate u oblasti sporta, uspjehe u sportskim takmičenjima u zemlji i inozemstvu, te promocije i razvoja sporta na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.
Šeherzadu Zuliću, za postignute izuzetne rezultate u oblasti sporta, uspjehe u sportskim takmičenjima u zemlji i inozemstvu, te promocije i razvoja sporta na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.
Edinu Musliću, za postignute izuzetne rezultate u oblasti sporta, uspjehe u sportskim takmičenjima u zemlji i inozemstvu, te promocije i razvoja sporta na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Grad Bihać

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button