Vijesti

OVO VRIJEDI POGLEDATI: ”Velike riječi malog čovjeka”, čoban sevdalija…

Muzički show ”Nikad nije kasno” pruža šansu onima koji u mladosti nisu uspjeli da ostvare svoj san i dobiju šansu da zapjevaju pred širokim auditorijumom, a imaju više od 45 godina.

U protekloj emisiji jedan od kandidata je bio Nusret Orovčanin, kojeg su svi dobro zapamtili ne samo po pjevanju već i njegovim odgovorima na pitanja žirija, piše “Glamurpress“…

Orovčanin živi u okolini Novog Pazara, u Sandžaku. Selo, kaže, ima 20 kuća, a sve manje stanovnika.

Bavi se zemljoradnjom i stočarstvom. Muzikom se nikada ranije nije bavio, a sada pjeva u šumi dok čuva životinje. Njegov talenat je učio Žika Jakšić nakon što je pregledao video na YouTube kanalu. Otkrio je da mu dugo trebalo da ga nađe i dovede u show.

Dok drugi završavaju škole i fakultete i ne dobiju nikada posao, on kosi, ore, radi i čuva stoku i uvijek ima posla i ne kaje se što nije napustio svoju Peštersku visoravan.

Upravo je to ono što Nusreta odvaja od ostalih kandidata. Na pitanje žirija “Da li se kaje što nije završio školu?” kaže: “Nije mi žao, mnogi su ljudi završili školu pa su propali, nemaju ništa i propali su.”

Dok drugi radi karijere uništavaju porodicu, čime vode društvo u propast – njegov najveći uspjeh je formiranje porodice.

Pouka koja nam svima treba biti na umu.

”Nikada toliko mudrosti za kratko vrijeme nismo čuli na bini ovog showa koliko ih je izgovorio Nusret”, poručio je Žika Jakšić.

Njegov nastup možete pogledati na 1:07:30…

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button