VIJESTIVikići/Izačić

Poziv mještanima Izačića i Vikića na sastanak povodom rješavanja problema pasa lutalica

Svi smo svjesni problema koje psi lutalice prouzrokuju na području grada Bihaća pa tako i naše MZ Izačić.

Niko se ne osjeća sigurnim: djeca na putu do škole, mališani u svojim dvorištima, radnici pri odlasku na posao, mještani prilikom obavljanja svakodnevnih poslova u svojim dvorištima i na poljima…

Malo ko od nas nije imao slučaj da mu čopor pasa lutalica pa i u sred bijela dana nije zalutao u dvorište, ili ak da se nije dvoumio hoće li zbog istih kod komšije otići na jutarmnju kafu.

Dokle ćemo živjeti u stalnom strahu djelomično zavisi i od nas, dajmo i mi svoj doprinos u hvatanju pasa lutalica.

Upravo iz razloga da bi smo izbjegli neželjene posljedice i ono najgore što nam se i našoj djeci može desiti, predsjednik Savjeta MZ Izačić – gospodin Rasim Islamović direktno se uključio u rješavanje ovog ogromnog, gorućeg, problema koji nas sviju muči.

Problem želi rješavati zajedno i uz saradnju svojih mještanima, što je i najbrži mogući način, pa iz tog razloga poziva sve stanovnike Izačića i Vikića, roditelje, udruženja, lovačke grupe koje djeluju na području mjesne zajednice i sve one koji mog dati bilo kakav doprinos u rješavanju problema pasa lutalica, na zajednički sastanak koji će se održati u Domu heoja dana 10. 12. 2015. god. (četvrtak) s’ početkom u 17.00 sati.

Gospodin Islamović je za rješavanje ovog problema uputio zahtjev i Veterinarskoj stanici Bihać te obavio razgovor sa direktorom, a u cilju što efikasnijeg rješavanja problema moli da mještani u što većem broju odazovu na sastanak.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button