VijestiVikići, Izačić

Poziv mještanima Izačića i Vikića na sastanak povodom rješavanja problema pasa lutalica

Svi smo svjesni problema koje psi lutalice prouzrokuju na području grada Bihaća pa tako i naše MZ Izačić.

Niko se ne osjeća sigurnim: djeca na putu do škole, mališani u svojim dvorištima, radnici pri odlasku na posao, mještani prilikom obavljanja svakodnevnih poslova u svojim dvorištima i na poljima…

Malo ko od nas nije imao slučaj da mu čopor pasa lutalica pa i u sred bijela dana nije zalutao u dvorište, ili ak da se nije dvoumio hoće li zbog istih kod komšije otići na jutarmnju kafu.

Dokle ćemo živjeti u stalnom strahu djelomično zavisi i od nas, dajmo i mi svoj doprinos u hvatanju pasa lutalica.

Upravo iz razloga da bi smo izbjegli neželjene posljedice i ono najgore što nam se i našoj djeci može desiti, predsjednik Savjeta MZ Izačić – gospodin Rasim Islamović direktno se uključio u rješavanje ovog ogromnog, gorućeg, problema koji nas sviju muči.

Problem želi rješavati zajedno i uz saradnju svojih mještanima, što je i najbrži mogući način, pa iz tog razloga poziva sve stanovnike Izačića i Vikića, roditelje, udruženja, lovačke grupe koje djeluju na području mjesne zajednice i sve one koji mog dati bilo kakav doprinos u rješavanju problema pasa lutalica, na zajednički sastanak koji će se održati u Domu heoja dana 10. 12. 2015. god. (četvrtak) s’ početkom u 17.00 sati.

Gospodin Islamović je za rješavanje ovog problema uputio zahtjev i Veterinarskoj stanici Bihać te obavio razgovor sa direktorom, a u cilju što efikasnijeg rješavanja problema moli da mještani u što većem broju odazovu na sastanak.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button