BIHAĆVIJESTI

Prometno povezivanje brzom cestom na pravcu Novo Mesto – Karlovac – Bihać

– Europa je od nas 16 kilometara, mi smo europski narod, europski živimo i želimo europske komunikacije, kazao je predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Ismet Pašalić na međunarodnoj konferenciji “Prometno povezivanje na pravcu Novo Mesto – Karlovac – Bihać”.

Sudjelovali su na njoj predstavnici vlasti i gospodarstva Bihaća i Unsko-sanskog kantona te Novog Mesta, Dolenjske i Bele Krajine, kao i Karlovačke županije.

Prometni položaj triju regija ima sve preduvjete za privlačenje međunarodnih tokova i razvoj logističke industrije, odnosno, razvoj gospodarstva, čemu bi bolje prometno povezivanje od Novog Mesta preko Karlovca do Bihaća itekako pripomoglo.

Slovenija, po riječima direktora Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaža Kordiša, u prostornom je planu predvidjela cestovne pravce, te pripremila kompletnu dokumentaciju za 4-tračnu brzu cestu od tunela Maline do Metlike i Črnomlja.

– Kad to bude izgrađeno, dobivamo transportni i turistički prijevoz od Karavanki i Ljubljane do Novog Mesta, odakle putnici mogu brzo do Karlovca, a onda za Rijeku ili Split, rekao je Kordiš, dodavši da bi Hrvatska trebala planirati bržu prometnicu nego li je sadašnja od Novigrada prema Metliki i Bosiljeva do Vinice.

I ovi naši koridori, koji se godinama spominju, po riječima predsjednika Županijske komore Karlovac Zlata Kuzmana, potvrđuju se sada u okvirima EU-a, a to znači i mogućnost sufinanciranja njihove izgradnje.

– To povezivanje daje sinergijski učinak i interes je da se što kvalitetnije riješi, a komunikacija bude bolja jer to daje i bolji gospodarski aspekt regija, napomenuo je Kuzman.

KAportal.hr

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button