BihaćKultura, umjetnostVijesti

Sinoć svečano otvoren Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”

Na gradskom trgu u Bihać u prisustvu velikog broja posjetitelja sinoć je otvoren Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto 2018”. Posjetitelji su imali priliku vidjeti umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja regiona koji će se predstaviti našoj publici u naredne dvije sedmice.

Simboličnom predajom ključeva grada u ruke umjetnika, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić predao je vlast u ruke umjetnika u narednih 15 dana, istaknuvši da je siguran da će upravo oni bolje vladati nego li kako to rade političari u Bosni i Hercegovini.

Direktor Kulturnog centra Alen Zulić uručio je posebno priznanje, za doprinos i razvoj festivala, Raifu Ferhatoviću, Vesni Kečalović, Esadu Budimliću, kantonalnom ministarstvu Obrazovanja, nauke, kulture i sporta, a najveće priznanje (Terakota sa logom “Bihaćkog ljeta) za kontinuiranu podršku dobila je firma BH Telecom.

Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto” traje do 7. 7.2018. godine uz poziv građanima Bihaća da u narednih 15 dana dođu na predstave, koncerte i izložbe koje su organizatori ovog festivala pripremili u dvosedmičnom programu.


GRAD BOIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button