Naši herojiSjećanja na likove i djelaVIJESTI

SPOMEN OBILJEŽJE NA MEDENOM POLJU: SAMO JOŠ POJEDINCI, SA NAMJEROM ILI U PROLAZU, NAVRATE…

Na dan 15. 9. kolektivna posjeta spomen obilježju poginulim borcima i šehidima 5. korpusa A R BIH na Medenom polju odavno se ne organizuje, nema držanja počasnih govora, govora zahvale, učenja Fatihe, polaganja cvijeća

Medeno polje i spomen obilježje na njemu, podignuto u znak sjećanja na naših 6 heroja, koji živote položiše pri oslobađanju domovine, djeluju otužno, napušteno, zaboravljeno.

Samoću spomen obilježja i herojskih likova uklesanih na njemu, kao i tišinu koja ga okružuje, svojim posjetama, povremeno, na trenutak, prekinu putnici namjernici ili prolaznici, odaju dužnu počast našim vitezovima i nastave svojim putem dalje.

Tako je i Edvin Sulić, februara 26., godine 2020., prekinuo samoću i tišinu koja se nadvila nad naše heroje: Mizić (Ibro) Ramo, Handanović (Ismet) Nisvet, Handanović (Munir) Šefik, Ćović (Osman) Sulejman, Keškić (Husein) Sahid i Kudić (Mujo) Husein, odao im dužnu počast, naklon, zahvalnost i nastavio svojim putem dalje.

Hvala mu koji se sjetio, i njemu i svima koji koji se sjete, koji ne zaborave svratiti, pa makar i u prolazu bili.

Jesu li naši heroji zaslužili da im kolektivno ne odajemo dužnu počast? Sigurno ne, jer najdragocjenije što imaše za našu slobodu dadoše.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button