VIJESTIVikići/Izačić

U toku su radovi na dijelu trase lokalne ceste Čavnik krug

Radovi na dijelu trase lokalne ceste Čavnik krug

JU Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća nastavio je realizaciju projekta asfaltiranja lokalnih cesta na području MZ Izačić – Vikići.

Trenutno firma Sanny Boy izvodi radove na dijelu trase lokalne ceste Čavnik krug u dužini od cca 400 metara.

Radove u iznosu od 30.000 KM (250 metara) finansira Grad Bihać, a preostalih cca 150 metara, sa 18.000 KM finansiraju sami mještani tog dijela Čavnika.

Da se uopće krenulo u realizaciju ovog dijela puta zaslužni su gradski vijećnik Edin Felić, predsjednik MZ Izačić Rasim Islamović, te MO SDA. Dio kojeg finansira Grad Bihać prije usvajanja budžeta iniciran je od strane člana građevinskog odbora, a kasnije je određena trasa.

Realizacijom ovog dijela trase, preostalo je još 260 metara za asfaltiranje, čime bi kompletan put Čavnik krug bio završena, tj. spopjena u jednu cjelinu, sa glavnom cestom na obje strane.

Mještani se nadaju da će to biti dovršeno ove godine.

Znanja radi, projektnom dokumentacijom, koju su u potpunosti finansirali mještani, obuhvaćene su ceste u dužini od cca 5,4 kilometara, od čega je završeno nešto oko 4 kilometra, a Vikićani se nadaju da će se i ostatak uspješno odraditi u narednom periodu, naravno, uz podršku mjesne zajednice, vijećnika i gradonačelnika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button