BIHAĆObrazovanjeVIJESTIVikići/Izačić

VRIJEDNOM DONACIJOM OMLADINSKA ORGANIZACIJA A-SDA BIHAĆ OBRADOVALA OSNOVCE PODRUČNE ŠKOLE U VIKIĆI

Osnovna škola Vikići, područna škola koja djeluje u sastavu Osnovne škole Kamenica, bogatija je za vrijednu sportsku opremu i rekvizite koje joj je darovao Omladinski savez A-SDA Bihać.

Naime, članovi Omladinskog saveza A-SDA Bihać na čelu sa predsjednikom Jasminom Čavkićem i gradskim vijećnikom Ahmedom Fatkićem uspješno su organizirali akciju prikupljanja sportske opreme i rekvizita za područnu školu u Vikićima.

Na radost djece i nastavnog osoblja prikupljena je značajna količina sportske opreme i rekvizita: strunjača, čunjevi, ljestve, vijače, obruči, teniski reketi…, koji će im dobro doći, te u narednom periodu puno olakšati izvođenje nastave kada je u pitanju Fizičko vaspitanje.

Evo šta o akciji kažu sami učesnici ove, hvale vrijedne, Akcije:

Kao gradski vijećnik, a posebno kao bivši učenik ove škole i predani sportista imam moralnu obavezu da privučem što više djece sportskim aktivnostima, jer na taj način postaju zdraviji i bolji ljudi. S obzirom da sam bivši učenik ove škole, još iz vremena kad je bio stari objekat, koji nije imao namjenski prostor za sportske aktivnosti svjestan sam koliko djeci ove stvari znače i to mi predstavlja veliko zadovoljstvo”, za usn.ba rekao je gradski vijećnik Ahmed Fatkić.

Omladinski savez A-SDA Bihać kontinuirano sprovodi aktivnosti različitog karaktera, te na taj način nastojimo djelovati konstruktivno pomažući lokalnim zajednicama. U ovom slučaju smo obradovali nekoliko desetina učenika ove područne škole i pomogli nastavnom osoblju kako bi školske dane ovoj djeci učinili što zanimljivijim. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima onima koji su pomogli prilikom sprovođenja ove akcije, a posebno članovima Omladinskog saveza A-SDA Bihać, koji su nebrojeno puta pokazali svoju nesebičnost i spremnost da pomažu drugima, i predsjednici vijeća roditelja Silvani Rekić“, za usm.ba rekao je Jasmin Čavkić, predsjednik OS A-SDA Bihać.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button