BihaćVijesti

“Bihaćka zimska priča”: Doček Nove godine uz grupu Zoster

Grad Bihać zajedno sa Turističkom zajednicom Bihać, gradskim javnim ustanovama i preduzećima Kulturnim centrom Bihać, Zavodom za prostorno uređenje, JKP Komrad i JU za sport, odmor i rekreaciju, te sponzorima firmama Bihaćka pivovara d.d., Robot, BH Telecom i Hotel Sedra i ove godine u periodu od 1.decembra 2018.godine do 1. januara 2019. godine organizira manifestaciju „Bihaćka zimska priča“. Cilj manifestacije prema riječima Armina Amidžića, v.d. direktora Turističke zajednice Grada Bihaća, i ove godine je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i mnoge druge, kako bi svi zajedno obogatili turističku ponudu Grada Bihaća u zimskom periodu, a posebno za vrijeme novogodišnjih praznika.

“Prošle godine pokrenuli smo jednu manifestaciju koja je obogatila našu turističku ali i kulturnu ponudu grada i to posebno u zimskim mjesecima i stoga smo ponovo uz podršku Grada Bihaća i brojnih sponzora pripremili sadržajan program koji će trajati mjesec dana, a od druge polovine decembra uz muzičke nastupe brojnih domaćih grupa na gradskom trgu. Sa aspekta TZ Bihać ova manifestacija je značajna ako želimo i u zimskim mjesecima promovisati grad turistima i stoga ćemo ovaj program prezentirati i u pograničnim gradovima Hrvatske „- istakao je Amidžić, dodavši da ovogodišnji budžet za organizaciju „Bihaćke zimske priče“ iznosi skoro 40.000 KM i to zahvaljujući sponzorima i Gradu Bihaću.

U sklopu programa “Bihaćke zimske priče” prema riječima Zulfikara Handukića, ispred Zavoda za prostorno uređenje, građani Bihaća i posjetitelji, moći će uživati u klizalištu, uz svakodnevnu ponudu gurmanskih proizvoda ovdašnjih ugostitelja i obrtnika iz Bihaća.

U novogodišnjoj noći posjetitelje na gradskom trgu zabavljati će grupa Zoster, koja Bišćanima i svima koji novogodišnju noć planiraju dočekati u gradu Bihaću, obećavaju dobru zabavu uz hitove sa četiri studijska albuma ove grupe.

„Kada saberemo sve manifestacija i događanja koja su se tokom ove godine organizirala u Bihaću onda možemo reći da smo imali preko 60 dana u kojima je bila jedna ili više manifestacija i upravo ova manifestacija koja počinje za nekoliko dana našem gradu daje novu dimenziju promocije, a posebno tokom zime koja je po običaju siromašna sa kulturnim i zabavnim događajima“- istakao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać.

Udruženja ABC i ove godine u sklopu manifestacije organizira humanitarnu akciju “Decembarski dani Udruženja ABC”, a dio programa je i novogodišnji turnir u malom nogometu koji u dvorani Luke počinje 15.decembra i traje do 9.januara 2019. godine.

Program:

Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.

Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button