Nk BoracVIJESTI

Blamaža jučer u Ključu, pobijedilo divljaštvo i nesportsko ponašanje, izgubio nogomet

Na naslovnoj fotografiji sudijska trojka koja se jučer nije baš proslavila:
Halkić Haris (Sanski Most)
Šeho Mehmed (Bugojno)
Duraković Adis (Bugojno)

Jučer smo u Ključu bili svjedoci svega onoga što se na nogometnim terenima ne bi smjelo ni zamisliti, a pogotovo događati: pristranost sudija, nesportsko ponašanje i siledžijstvo pojedinih domaćih igrača i publike… slika koju što prije treba izbrisati iz sjećanj.

Naime, u 14. kolu 2. lige F BiH prvoplasirani na tabeli, izačićki Nk Borac, gostovao je u Ključu gdje je igrao prvenstvenu utakmicu protiv Nk Ključ.

Evo ukratko jučerašnje situacije iz ugla uprave Nk Borac

“Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:0 uz suđenje koje je suvišno komentirati. U rugom poluvremenu nastavlja se ofanzivna igra i obostrani napadi. Ekipa Ključa u 62. minuti dolazi do vodstva. Nakon Toga, oko 70. Minute, na scenu stupaju Bugajnski sudci pomoćnici, te glavni sudija iz Sanskog Mosta.

Zamijenjeni igrač protivničke ekipe utrčava na Stadion, udara našeg igrača, dobija crveni karton, da bi sudije nakon toga dodijelile 2 crvena kartona igračima Borca.

Uz to, valja napomenuti da je i jedan domaći navijač ušao na teren te podijelio nekoliko udaraca, koje sudci naravno “nisu vidjeli”.

Poslije svih tih događaja naši nogometaši napuštaju teren i odlaze u svlačionicu, što je i logičan potez. Sudijska trojka nije se udostojila čak ni da svira prekid/kraj utakmice.

Uprava kluba se zahvaljuje svim vjernim navijačima koji su bodrili i podržali Borac i nadaju se da će se lopovluci i krađa zaustaviti.”

Dan za što brži zaborav, ne ponovilo se, sretno Borac.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button