BihaćVijestiVikići, Izačić

ZASVIJETLILO U VIKIĆIMA, ČAVNIKU I MUŠIĆIMA… PUŠTENA U FUNKCIJU NOVA LED RASVJETA…

Danas, 23 januara 2019. godine  u pograničnim bihaćkim  mjesnim zajednicama i naseljima puštena je u funkciju nova led rasvjeta.

Projekat postavljanja rasvjete financirala je Međunarodna organizacija za migracije – IOM uz koordinaciju Grada Bihaća, a izvođenje radova pratila je  i nadzirala JU Zavod za prostorno uređenje.

U sklopu navedenog projekta danas je, postavljanjem brojila za električnu energiju, zvanično puštena u funkciju i rasvjeta u pograničnim naseljima MZ Izačić, u Vikićima, Čavniku i Mušićima.

Uz dionicu glavne ceste kroz Vikiće, na relaciji Prnjavor – Mala Peć, ukupno je postavljeno preko 80 led rasvjetnih tijela. Ravjetna tijela su postavljena na svako drugi stub niskonaponske mreže, uz izuzetak u dijelu Čavnika gdje drveni stubovi nisu zamijenjeni adekvatnim betonskim stubovima. U navedenom dijelu projekat postavljanja rasvjete trebao bi se realizovati u narednoj fazi, nakon postavljanja betonskih stubova.

Led rasvjetu inače karakteriše ekonomičnost, odnosno troškovna efikasnost pa tako u usporedbi sa zastarjelom rasvjetom višestruko je štedljivija.

Za pogranična područja, pa tako i za Vikiće, postavljanje rasvjete je od posebne važnosti, naročito zbog aktualne migrantske krize koja se negativno odrazila na sigurnost građana, a kojoj se ne nazire skorašnji kraj.

 

 

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button