BIHAĆVIJESTIVikići/Izačić

ZASVIJETLILO U VIKIĆIMA, ČAVNIKU I MUŠIĆIMA… PUŠTENA U FUNKCIJU NOVA LED RASVJETA…

Danas, 23 januara 2019. godine  u pograničnim bihaćkim  mjesnim zajednicama i naseljima puštena je u funkciju nova led rasvjeta.

Projekat postavljanja rasvjete financirala je Međunarodna organizacija za migracije – IOM uz koordinaciju Grada Bihaća, a izvođenje radova pratila je  i nadzirala JU Zavod za prostorno uređenje.

U sklopu navedenog projekta danas je, postavljanjem brojila za električnu energiju, zvanično puštena u funkciju i rasvjeta u pograničnim naseljima MZ Izačić, u Vikićima, Čavniku i Mušićima.

Uz dionicu glavne ceste kroz Vikiće, na relaciji Prnjavor – Mala Peć, ukupno je postavljeno preko 80 led rasvjetnih tijela. Ravjetna tijela su postavljena na svako drugi stub niskonaponske mreže, uz izuzetak u dijelu Čavnika gdje drveni stubovi nisu zamijenjeni adekvatnim betonskim stubovima. U navedenom dijelu projekat postavljanja rasvjete trebao bi se realizovati u narednoj fazi, nakon postavljanja betonskih stubova.

Led rasvjetu inače karakteriše ekonomičnost, odnosno troškovna efikasnost pa tako u usporedbi sa zastarjelom rasvjetom višestruko je štedljivija.

Za pogranična područja, pa tako i za Vikiće, postavljanje rasvjete je od posebne važnosti, naročito zbog aktualne migrantske krize koja se negativno odrazila na sigurnost građana, a kojoj se ne nazire skorašnji kraj.

 

 

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button