Lg VikićiSPORTVIJESTI

BUGAR/ČERKEZOVAC: Gost iz Austrije jučer u lovu sa LG Vikići (FOTO)

Lovci ne poznaju granice. Lov je spona, most koji spaja ljude. Lovci i lovačka udruženja uvijek su spremna na međusobnu saradnju, bilo da je riječ o saradnji lokalnih, regionalnih, državnih ili međudržavnih lovačkih organizacija, ili pak bila riječ o pojedinačnoj saradnji. Lovačka etika i lovačka pravila se znaju i uvijek poštuju.  Bili kao domaćini ili gosti, lovci su uvijek na vrhuncu svog  zadatka.

Tako je i ovaj put. Lovačka grupa Vikići jučer, 17. 01. 2015. godine,  imala je priliku i čast ugostiti kolegu, prijatelja po zanatu, lovca iz Austrije. Kao i svaki put’ do sad’, vikićka lovačka družina pokazala se kao dobar domaćin koji zna kako ugostiti prijatelje iz daljine.

Učinili su sve da se gost osjeća prijatno i ugodno. Nakon obilaska lovišta i zajedničkog lova, uz nezaobilazan ražanj, lovci Vikića sa kolegom iz Austrije razmjenili su mišljenja i iskustva vezana za lov, razgovarali o problemima koji muče lovce, razgovarali o nastavku i mogućnostima dalnje sveobuhvatnije saradnje… naravno, sve uz one, uvijek aktualne, lovačke šale i počalice.

U večernjim satima gost iz Austrije, sa svojim prijateljima iz Vikića, krenuo je put Plješevice na odstrel vuka. Na žalost njega i njegovih kolega, zbog jakog nevremena koje je zadesilo rejon Plješevice u kojem su se nalazili, u kasnu noć, bez lovine, morali su napustiti odredredište (čeku).

LG Vikići čestitke na sadržaju kojeg su priredili u čast dragog gosta, prijatelja kojem želimo sretan povratak u Austriju te da sa sobom ponese lijepe uspomenama i utiske, i svakako, da nam ponovo dođe.

5lgvx

lgv3x
lgv7x

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button