LG VikićiSportVijesti

BUGAR/ČERKEZOVAC: Gost iz Austrije jučer u lovu sa LG Vikići (FOTO)

Lovci ne poznaju granice. Lov je spona, most koji spaja ljude. Lovci i lovačka udruženja uvijek su spremna na međusobnu saradnju, bilo da je riječ o saradnji lokalnih, regionalnih, državnih ili međudržavnih lovačkih organizacija, ili pak bila riječ o pojedinačnoj saradnji. Lovačka etika i lovačka pravila se znaju i uvijek poštuju.  Bili kao domaćini ili gosti, lovci su uvijek na vrhuncu svog  zadatka.

Tako je i ovaj put. Lovačka grupa Vikići jučer, 17. 01. 2015. godine,  imala je priliku i čast ugostiti kolegu, prijatelja po zanatu, lovca iz Austrije. Kao i svaki put’ do sad’, vikićka lovačka družina pokazala se kao dobar domaćin koji zna kako ugostiti prijatelje iz daljine.

Učinili su sve da se gost osjeća prijatno i ugodno. Nakon obilaska lovišta i zajedničkog lova, uz nezaobilazan ražanj, lovci Vikića sa kolegom iz Austrije razmjenili su mišljenja i iskustva vezana za lov, razgovarali o problemima koji muče lovce, razgovarali o nastavku i mogućnostima dalnje sveobuhvatnije saradnje… naravno, sve uz one, uvijek aktualne, lovačke šale i počalice.

U večernjim satima gost iz Austrije, sa svojim prijateljima iz Vikića, krenuo je put Plješevice na odstrel vuka. Na žalost njega i njegovih kolega, zbog jakog nevremena koje je zadesilo rejon Plješevice u kojem su se nalazili, u kasnu noć, bez lovine, morali su napustiti odredredište (čeku).

LG Vikići čestitke na sadržaju kojeg su priredili u čast dragog gosta, prijatelja kojem želimo sretan povratak u Austriju te da sa sobom ponese lijepe uspomenama i utiske, i svakako, da nam ponovo dođe.

5lgvx

lgv3x
lgv7x

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button