BIHAĆIzboriVIJESTI

Dr: Hajrudin Havić kandidat SDP za gradonačelnika Bihaća

Socijaldemokratska partija BiH, Bihać, odlučila je da na predstojećim lokalnim izborima u novembru Dr. Hajrudin Havić bude kandidat za gradonačelnika Grada Bihaća.

Lista za gradsko vijeće još nije definitivna ali i tu su se stvari jasno iskristalizirale nakon silnih internih pokušaja mućenja političko-partijske vode gdje su u kompliciranom sistemu formiranja i redanja liste izbalansirani forma i kvalitet, ističe bihaćka ljevica.

“BJESOMUČNA VIŠEMJESEČNA PODMETANJA I FINGIRANI NAPADI NA dr HAVIĆA, NEUSPJEŠNI POKUŠAJI DENUNCIJACIJE PRVOG ČOVJEKA BIHAĆKOG SDP-a, prof. ALENA ZULIĆA, NARUČENI PREPLAĆENI SPINOVI O NAVODNOM PADU I RASULU SDP-a U BIHAĆU, DOBAR SU I SIGURAN ZNAK DA JE OVA PARTIJA (UPRKOS TIM “PROGNOZAMA, PROCJENAMA I OCJENAMA”) MEĐU NAJOZBILJNIJIM POLITIČKIM SUBJEKTIMA LOKALNIH IZBORA U GRADU BIHAĆU

Prema našim informacijama, dvojac dr Havić i prof Zulić sa timom suradnika, pripremaju se već duže vrijeme vrlo studiozno za predstojeće lokalne izbore u Bihaću. Ovaj put očito ništa ne žele da prepuste slučaju.
Dr Havić koji je jednom već bio kandidat za Gradonačelnika ne želi ponoviti grešku i gotovu pobjedu prepustiti kandidatima drugih političkih stranaka. U tom smislu osigurao je širi politički front podrške, koji ga svrstava u ozbiljnog kandidata za budućeg Gradonačelnika.
S druge strane nosilac liste prof Zulić Alen prošao je mučan period pokušaja da se od njega kao Bišćanina, pedagoga, kulturnog djelatnika i intelektualca stvori slika o beskrupuloznom nasilniku nedostojnom da vodi jednu ozbiljnu političku partiju kao što je SDP. Trebalo je proći svi tu silnu ujdurmu niza zlonamjernika, na mnogo teži ali i mnogo dostojanstveniji način. Superiorno – šutnjom…dok su karavane prolazile.
Time je pokazao dovoljnu dozu političke ozbiljnosti i odgovornosti koja ga čine liderom i kojem politička pohlepa i sopstveni ego nisu temeljne vodilje političkog rada i djelovanja.
Lista još nije definitivna za Gradsko vijeće, ali i tu su se stvari solidno razbistrile nakon silnih internih pokušaja mućenja političko-partijske vode gdje su u kompliciranom sistemu formiranja i redanja liste izbalansirani forma i kvalitet.”

Bihacka ljevica

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button